Home Breaking News Stiri interne Turismul rural in continua dezvoltare

Turismul rural in continua dezvoltare

3 min read
0
0
197

Turismul rural este o forma alternativa de turism, care se desfasoara in zonele rurale, in special in randul agricultorilor, dar este raspandit si printre localnicii care nu au o ferma si nu se ocupa cu agricultura. Acest tip de turism, pe care hotelierii il critica uneori, este dificil de definit cu precizie, dar noi incercam…

Turismul rural inglobeaza, practici legate de turism, dar ele sunt putin diferite: agroturismul, turismul vinului, turism pentru plimbari si drumetii, ecoturism, si orice activitatea in aer liber.

Una dintre definitii spune: “Turismul rural inseamna un turism local, intentionat si controlat de catre sateni, turism care faciliteaza intalnirea omului cu natura, ale carui argumente solide sunt bogatia pamantului, frumusetea naturii si ospitalitatea localnicilor.”

In Romania, turismul rural este in curs de dezvoltare si castiga din ce in ce mai multi adepti. Prin intoarcerea la sat, unii spera sa-si regaseasca „radacinile”, sa-si „reincarce” bateriile, sau pur si simplu sa se bucure de natura. Turismul rural pare sa fi castigat destul in importanta, mai ales in ceea ce priveste sejururile scurte sau cele cu ocazia sarbatorilor importante din an.

De cateva zeci de ani, satenii din diverse regiuni ale tarii ofera cazare in mediul rural care satisfac standardele specifice: fie pun la dispozitia turistilor cabane, case de oaspeti, fie ferme sau campinguri in apropierea unei ferme. Pe langa cazare, acestia ofera si produse sanatoase si neatinse de chimicale, care provin doar din cultura si gospodaria proprie.

Termenul general de „turism rural” poate lua si alte forme: hoteluri sau resedinte turistice in mediul rural, sate de vacanta, case de vacanta, campinguri.

Multi locuitori ai mediului urban (de multe ori pensionari), sau chiar oameni de afaceri care isi doresc o afacere in turismul rural, isi indreapta atentia in aceasta directie amenajand o pensiune, o cabana sau o casa de vacanta pentru relaxare, departe de galagia si agitatia oraselor.

 

  • Turism de criză la sfârşitul anului 2010

    Cele mai solicitate staţiuni din ţara noastră pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă au f…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce mananci in vacanta? TOP 5 SFATURI utile pentru o alimentatie sanatoasa

Planificarea unei vacante ofera cu siguranta o stare de bine si sentimente pe masura. Pe l…