Home Turist recuperat de salvamontişti după ce a căzut într-o râpă

Turist recuperat de salvamontişti după ce a căzut într-o râpă

3 min read
0
0
524

Un turist din Bucureşti care luni seară a urcat pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi, singur şi neechipat, a suferit un traumatism de coloană vertebrală după ce s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă, bărbatul fiind recuperat de salvamontişti în noaptea de luni spre marţi, relateaza Mediafax.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au participat, în noaptea de luni spre marţi, la recuperarea unui turist în vârstă de 33 de ani, din Bucureşti, care a căzut într-o râpă de pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi, suferind un traumatism de coloană vertebrală.

Conform sursei citate, turistul a plecat luni seară, după ora 21.00, din staţiunea prahoveană Buşteni pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi, fără a fi echipat corespunzător şi fără a avea la el nicio sursă de lumină. În plus, înainte de a urca pe munte, bărbatul consumase alcool. La un moment dat, el a alunecat într-o râpă adâncă de peste 15 metri şi a căzut, suferind un traumatism de coloană vertebrală. Bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

O echipă de salvamontişti din Buşteni a plecat în căutarea turistului, salvatorii montani găsindu-l într-o zonă în apropierea staţiunii. Recuperarea turistului a fost una dificilă întrucât, din cauza traumatismului suferit, bărbatul nu se putea mişca şi a fost nevoie ca el să fie mai întâi imobilizat şi scos din prăpastie pe o targă specială, astfel încât să nu sufere alte leziuni la coloana vertebrală, a spus şeful Salvamont Buşteni.

După ce a fost scos din râpă bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi dus la spital.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…