Home Turiştii pot urca pe munte numai cu telecabina

Turiştii pot urca pe munte numai cu telecabina

3 min read
0
0
574

Toate traseele montane din Munţii Bucegi au fost oficial închise, iar accesul turiştilor este strict interzis. În ultimele zile, la altitudini mari, vremea s-a înrăutăţit, a nins, s-a instalat ceaţa, iar noaptea  temperaturile au coborât până la  –5 grade.
Turiştii pot urca pe munte, însă doar cu instalaţia de transport pe cablu, iar jandarmii le recomandă folosirea unui echipament corespunzător pentru anotimpul rece, adică haine groase, mănuşi, căciuli şi bocanci. „Îi sfătuim pe turişti să nu se aventureze pe trasee, deoarece zăpada măsoară câţiva centimetri în Bucegi şi este foarte frig. Echipamentul contează foarte mult şi chiar previne accidentările. Nu pot merge în pantofi sau pantofi sport în zonele acoperite de zăpadă sau pe stâncile îngheţate.
De asemenea, îi îndemnăm să ne ceară oricând sfatul şi să ţină cont că toate traseele care duc din oraşul Buşteni către Platoul Bucegi sunt închise.  Aceste reguli sunt făcute tocmai pentru binele turiştilor care vin la munte, iar ele trebuie respectate”, a precizat plutonierul din cadrul Jandarmeriei Montane Buşteni, Marian Megelea.
Aşadar, sezonul drumeţiilor pe traseele din abrupt s-au încheiat, iar cei care nu ţin cont de sfaturi şi urcă în Bucegi pe jos, o fac pe propria răspundere. În iarna anului trecut, jandarmii şi salvamontiştii au avut zeci de solicitări de recuperare, iar multe persoane au suferit accidentări grave pentru că s-au aventurat în locurile interzise.
Traseele montane vor fi redeschise anul viitor, pe 1 mai, dacă vremea va permite acest lucru. Adelina ANEI

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…