Home Ultima zi de vara la munte

Ultima zi de vara la munte

2 min read
0
0
325

Sute de oameni au ales sa-si petreaca ultima zi de vara hoinarind pe traseele montane din muntii Bucegi. Varful Omu a fost in topul preferintelor, insa nu toata lumea a fost multumita de priveliste. Si asta pentru ca turistii care au vizitat muntele de-a lungul anului si-au lasat amprenta sub forma de pet-uri.

 

Varful Omu din Muntii Bucegi este varful muntos clasat al unsprezecelea intre varfurile muntoase din Romania, situat in Masivul Bucegi, reprezentand cel mai inalt punct al acestui masiv. Altitudinea sa este 2.505 metri, dupa alte masuratori, 2.507 metri, la baza bolovanului de pe varf, sau 2.514 metri in varful acestuia. Este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum si de pe Valea Prahovei.

Pentru a parcurge acest traseu aveti nevoie de un echipament montan adecvat indiferent de anotimp. Cazarea pe traseu si obiectivele turistice nu lasa nici ele de dorit. Pe Varful Omu se afla cabana omonima, Cabana Omu, precum si o statie meteorologica, care poate fi considerata locul cel mai inalt din Romania populat permanent. Un potential traseu turistic catre Varful Omu incepe din Busteni urmand marcajul triunghi albastru catre Gura Diham si mai sus la cabana Diham. Aici se poate poposi pentru odihna si un pranz pe cinste. In ceea ce piveste obiectivele turistice, se pot enumera cateva puncte impresionante: traseul Tache Ionescu, Crucea Caraiman, Babele, SfinxulPestera Ialomitei, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …