Home Un cutremur cu magnitudinea 8,8 a zguduit Japonia. A fost emisă alertă de tsunami (VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea 8,8 a zguduit Japonia. A fost emisă alertă de tsunami (VIDEO)

2 min read
0
0
136

Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 a avut loc vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei. Potrivit  BBC News, seismul ar putea genera un tsunami de pânã la şase metri înãlţime. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, in timp ce altele au fost evacuate. Deocamdată, nu se cunoaşte numărul victimelor. 

Cutremurul a fost resimţit şi la Tokyo, timp de cel puţin douã minute. Majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi. Potrivit seismologilor americani, cutremurul s-a produs la 250 de kilometri de capitală, la o adâncime de 20 de mile.

Autorităţile japoneze au emis o alertã de tsunami de nivel maxim. Coasta japneză ar putea fi lovită de un tsunami de mare amploare, a cãrui înãlţime ar putea ajunge pânã la şase metri.

VEZI IMAGINI DIN TIMPUL CUTREMURULUI

Potrivit imaginilor emise de televiziunile locale, coastele Japoniei au fost lovite deja de un tsunami. Imaginile arată cum mai multe maşini plutesc pur şi simplu pe apele care au inundat un oraşel de coastă.

În urmă cu două zile, Japonia a fost lovită de un alt seism puternic, de 7,4.

SURSA: http://www.antena3.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Care sunt beneficiile de care ai parte cand investesti in hidroizolatii de calitate? Afla tot ce trebuie sa stii in acest sens!

Durata si rezistenta pardoselii pe care o alegi pentru terasa depinde intr-o proportie des…