Home Un măr contra unei ţigări, în Piaţa Sfatului din Braşov

Un măr contra unei ţigări, în Piaţa Sfatului din Braşov

2 min read
0
0
306

Braşovenii fumători vor primi un măr contra unei ţigări. Mai mult, de Ziua Naţională fără Tutun, braşovenii îşi pot măsura nivelul de monoxid de carbon în aerul expirat, în mod gratuit.

Mâine, începând cu ora 11.30, în Piaţa Sfatului va avea loc campania de sensibilizare şi conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte renunţarea la fumat. Voluntarii vor împărţi pliante, iar specialiştii vor oferi sfaturi pentru renunţarea la fumat. În plus, braşovenii vor putea semna „contracte de renunţare de fumat pentru o zi”.

Colaborăm cu Prefectura Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică şi, ca în ultimii cinci ani, vom desfăşura concursul «Un măr contra unei ţigări». Pentru că se ştie că mărul este un simpol al sănătăţii, cei care vor fi prinşi în «flagrant», adică fumând pe stradă, vor primi un măr“, a spus Anda Samson, psiholog în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA).

Astăzi, specialiştii CPECA au realizat o sesiune de informare în Penitenciarul Codlea, unde persoanele private de libertate au aflat de ce este necesar să se lase de fumat şi mai ales cum pot face acest lucru.

Evenimentele sunt organizate până în 20 noiembrie de către CEPECA, Crucea Roşie, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…