Home Un versant al dealului Muscel va fi impadurit

Un versant al dealului Muscel va fi impadurit

4 min read
0
0
495

Pana la sfarsitul anului, un versant al dealului Muscel, cel dinspre malul stang al paraului Campinita, va fi impadurit, cu ajutorul unor fonduri guvernamentale ce vor fi primite de la Administratia Fondului de Mediu (AFM). Este vorba despre o suprafata de aproximativ 20 hectare, situata intr-o zona care a fost afectata, de-a lungul anilor, de mai multe alunecari de teren si eroziuni. Functionarii Primariei Campina care se ocupa cu accesarea programelor europene si guvernamentale au depus un proiect in acest sens, la Fondul de Mediu, inca de anul trecut. In vizita sa la Campina, din ianuarie 2011, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a felicitat autoritatile locale pentru cele doua proiecte depuse la Fondul de Mediu, amintindu-l atat pe cel privind reabilitarea parcului de pe Bulevardul Culturii, care beneficiaza de fonduri nerambursabile de peste 300.000 lei, cat si pe acela care va avea ca finalitate impadurirea unei bune parti a dealului Muscel. Comisia de avizare a Administratiei Fondului de Mediu a aprobat, la inceputul lunii martie, studiul de fezabilitate pentru proiectul “Impadurirea terenurilor agricole degradate din Perimetrul de ameliorare zona de nord a municipiului Campina, Dealul Muscel”, stabilind o finantare de 1.790.010 lei (74,17% din cheltuielile eligibile ale studiului de fezabilitate), la care se adauga contributia de 623.892 lei a Primariei Campina.
Pentru incheierea contractului de finantare trebuie realizat proiectul tehnic privind impadurirea terenurilor cuprinse in studiul de fezabilitate, la care se lucreaza in prezent.
Dupa analiza cheltuielilor eligibile, edilii orasului doresc sa modifice suma reprezentand contributia municipalitatii printr-o hotarare de Consiliu Local, asupra careia se va decide in sedinta de astazi a legislativului municipal. Versantul va fi impadurit cu specii rapid crescatoare (salcam, plop alb), dupa ce, in prealabil, se vor executa lucrari specifice de pregatire si de ameliorare a terenurilor alunecatoare si cu exces de apa. Paza si protectia acestui perimetru vor cadea tot in sarcina municipalitatii.
Adrian BRAD

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Sâmbătă, copiii din Câmpina plantează copaci. Îi ajutaţi?

În municipiul Câmpina se va derula sâmbătă, 2 aprilie, o campanie de plantare a unor puieţi de tuia, tei, salcie, stejar roşu şi mesteacăn. Această campanie se desfăşoară în baza unui parteneriat încheiat între administraţia locală şi „echipele verzi” – formate din copii de la şcolile şi grădiniţele din Câmpina. Copacii vor fi plantaţi în zonele unităţilor de învăţământ, în Cartierul Tinerilor (Erupţiei) şi Parcul Progresului. Primăria Câmpina face apel la toţi cetăţenii să se alăture acestei campanii, să respecte munca echipelor de copii şi să ia atitudine împotriva celor care distrug copacii şi spaţiile verzi.

SURSA: http://www.campinaph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…