Home Breaking News Stiri interne Un ziar din 1916, cadou pentru Regele Mihai

Un ziar din 1916, cadou pentru Regele Mihai

2 min read
0
0
285

Alexandru Ciucu i-a dăruit Regelui Mihai, cu ocazia aniversării a 90 de ani de viaţă, un cadou cu totul special: o ediţie specială din 1916 a ziarului francez ”Le Petit Journal” dedicată în întregime istoriei familiei Regale a României de la acea vreme. Ziarul a fost câştigat de Ciucu la o licitaţie şi i-a fost trimis Regelui Mihai prin curierat, inserat într-o mapă de piele specială.

Mapa a fost realizată de Dan Coma, este personalizată cu coroana regală pe copertă şi conţine un mesaj al lui Alexandru Ciucu inscripţionat cu auriu: ”La multi ani, Majestate!”.
Coperta ziarului îi prezintă pe Regele Ferdinand şi pe Regina Maria şi a fost lansat pe piaţă duminică, 16 septembrie 1916.  Publicaţia cuprinde informaţii şi ilustraţii despre familia Regală a României, precum şi date importante din istoria ţării.

Alexandru Ciucu a avut prilejul zilele trecute de a participa atât la dineul de la Ateneul Român, cât şi la discursul Regelui Mihai din Parlamentul României. Acesta este o prezenţă obişnuită în cadrul evenimentelor la care participă membrii familiei regale. La celebra nuntă a Prinţului Albert de Monaco designerul, deţinătorul singurului atelier de costume masculine Premium din România i-a realizat Principelui Radu câte o ţinută elegantă pentru fiecare eveniment inclus în suita de momente speciale ale nunţii regale.

SURSA: Libertatea.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…