Home Breaking News Stiri interne Un ziar din 1916, cadou pentru Regele Mihai

Un ziar din 1916, cadou pentru Regele Mihai

2 min read
0
0
391

Alexandru Ciucu i-a dăruit Regelui Mihai, cu ocazia aniversării a 90 de ani de viaţă, un cadou cu totul special: o ediţie specială din 1916 a ziarului francez ”Le Petit Journal” dedicată în întregime istoriei familiei Regale a României de la acea vreme. Ziarul a fost câştigat de Ciucu la o licitaţie şi i-a fost trimis Regelui Mihai prin curierat, inserat într-o mapă de piele specială.

Mapa a fost realizată de Dan Coma, este personalizată cu coroana regală pe copertă şi conţine un mesaj al lui Alexandru Ciucu inscripţionat cu auriu: ”La multi ani, Majestate!”.
Coperta ziarului îi prezintă pe Regele Ferdinand şi pe Regina Maria şi a fost lansat pe piaţă duminică, 16 septembrie 1916.  Publicaţia cuprinde informaţii şi ilustraţii despre familia Regală a României, precum şi date importante din istoria ţării.

Alexandru Ciucu a avut prilejul zilele trecute de a participa atât la dineul de la Ateneul Român, cât şi la discursul Regelui Mihai din Parlamentul României. Acesta este o prezenţă obişnuită în cadrul evenimentelor la care participă membrii familiei regale. La celebra nuntă a Prinţului Albert de Monaco designerul, deţinătorul singurului atelier de costume masculine Premium din România i-a realizat Principelui Radu câte o ţinută elegantă pentru fiecare eveniment inclus în suita de momente speciale ale nunţii regale.

SURSA: Libertatea.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…