Home Ursul carpatin, pe schiuri – mascota Festivalului Olimpic al Tineretului European

Ursul carpatin, pe schiuri – mascota Festivalului Olimpic al Tineretului European

2 min read
0
0
357

Pentru festivalul care va avea loc în România în 2013, autorităţile locale mai au de construit patinoare, trambuline sau partii de schi, însă sigla concursului a fost deja aleasă.

Festivalul Olimpic al Tineretului European va avea loc în Braşov, Predeal, Azuga, Sinaia, Buşteni şi Râşnov. La Braşov vor avea loc probele de patinaj şi de hochei, iar autorităţile au în plan reabilitarea patinoarului din Poiana Braşov. La Râşnov se construiesc deja trambulinele folosite la săriturile cu schiurile, iar la Buşteni se amenajează partiile pentru concursul de schi fond. La Sinaia va avea loc proba de schi alpin, iar la Azuga, proba de slalom.

„Suntem destul de avansaţi în ceea ce priveşte lucrările necesare pentru desfăşurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European. Se vor face investiţiile necesare, iar organizarea evenimentului va avea loc cu un buget de criză. Nu vom avea balcanisme de niciun fel şi nu vom face cheltuieli nejustificate. Va fi o competiţie serioasă”, a declarat Ioan Dobrescu, preşedintele comitetului care are în sarcină organizarea festivalului.

Organizatorii au întruchipat deja o mascotă pentru festivalul european. Ursul carpatin, pe schiuri, va fi simbolul competiţiei, desfăşurate în staţiunile de munte. Mascota a fost prezentată ministrului turismului, Elena Udrea, la întâlnirea de la Râşnov.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…