Home Ursuletii au reaparut pe Valea Cerbului

Ursuletii au reaparut pe Valea Cerbului

4 min read
0
0
307

În timp ce pădurile bătrânei Europe sunt pustii, noi avem de două ori mai mulţi urşi decât ar trebui. De câţiva ani încoace se înmulţesc extrem de repede. O parte din vină ne aparţine chiar nouă, pentru că am învăţat simpaticele animale cu mâncare multă. Astfel, ursoaicele preferă să cotrobăie prin tomberoane, în loc să alerge după fragi şi mure. Sunt mult mai leneşe şi fac câte 3-4 pui pe an, în loc de cel mult doi. Turiştii din Buşteni s-au obişnuit cu astfel de vizite. Patru puiuţi de urs coboară seară de seară pe Valea Cerbului şi iau la rând coşurile de gunoi, informează stirileprotv.ro. Dincolo de prezenţa lor simpatică, biologii sunt de părere că resturile aruncate de oameni, pe care ursii le devorează cu mare plăcere, i-au schimbat radical. Pe lângă tomberoanele din Răcădău, în Braşov a fost văzută pentru prima oară şi o ursoaică cu cinci pui. Este un record pentru Europa, spun cercetătorii ştiinţifici. În masivul Bucegi sunt 120 de exemplare de urs estimate. Efectivul optim calculat este la jumătate. Deci, practic, în masivul Bucegi se găseşte un număr dublu de exemplare faţă de cât poate să suporte habitatul. Altfel spus, natura nu are suficiente rezerve de hrană şi este nevoie de intervenţia omului. Soluţia ar fi relocarea urşilor din zonele aglomerate în cele cu mai puţine exemplare.

Ursuleţii au dat iama în tomberoane

Apariţie inedită, serile trecute, în zona de campare de pe Valea Cerbului din staţiunea Buşteni.

Patru ursuleţi înfometaţi nevoie mare au dat iama în tomberoane şi s-au înfruptat cu resturile lăsate în urmă de turiştii care au încins grătarele ziua. Animalele nu s-au sinchisit de curioşii adunaţi “ca la urs” şi şi-au văzut liniştite de cină.

Şi turiştii au ignorat faptul că puii sunt periculoşi, chiar dacă nu au mai mult de doi ani, şi s-au apropiat foarte mult, în speranţa de a imortaliza momentul “vizitei”

Mai mult: Ursuleţii au dat iama în tomberoane – Ştiri interne | Libertatea.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…