Home Ursuleţul Misha, adus din Georgia la Sanctuarul de la Zărneşti

Ursuleţul Misha, adus din Georgia la Sanctuarul de la Zărneşti

4 min read
0
0
322

Se simte deja ca acasă

Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti Libearty este locul unde urşii chinuiţi de oameni au o a doua şansă. Cel mai nou membru, Misha, adus tocmai din Georgia în urmă cu două săptămâni, se simte deja ca acasă.

“Reprezentanţii comisiei europene de monitorizare a zonei de război din Georgia l-au văzut acolo într-un sat legat cu un lanţ. Două mari asociaţii internaţionale mi-au cerut sprijinul”, a spus administratorul rezervaţiei, Cristina Lapis.

Povestea lui Misha este emoţionantă. După ce a fost salvat din lanţurile localnicilor, ursuleţul a fost dus la Zoo Tbilisi, care nu a putut, însă, să îl păstreze, întrucât avea deja prea mulţi urşi bruni. Aşa că s-a decis găzduirea lui la Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti. Misha a trecut printr-o călătorie lungă, de peste 24 de ore, pentru a ajunge în noua căsuţă. Călătorie care a fost presărată cu probleme la vamă, unde animăluţul a stat 5 ore în caniculă, în zona de cargo. Citeşte aici povestea lui Misha şi vezi primele imagini de la sosirea în ţară:

 Un pui de urs salvat din zonă de război, adoptat de Sanctuarul Zărneşti FOTO şi VIDEO

Misha se află momentan în carantină, după care va fi mutat într-un ţarc mare, în condiţii de semi-sălbăticie.

Toti urşii din Sanctuar au o poveste impresionantă. Dar cea mai dramatică este a lui Max care are 13 ani şi a fost adus în urmă cu trei ani în rezevaţie de la Sinaia, unde era ţinut în lanţuri la intrarea de la Castelul Peleş. “Max nu se mai poate bucura de a doua şansă. Cei care l-au deţinut ilegal i-au băgat ace în ochi, i-au dat cu spray pe nas ca să-l poată ţine în lanţ şi lumea să se fotografieze cu el”, a completat Cristina Lapis.

În Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti sunt 58 de ursi. Această rezervaţie a fost dedicată ursoaicei Maia care stat într-o cuşcă timp de 10 ani. Din cauza anilor de captivitate, ea s-a automutilat şi într-un final a murit.

Sanctuarul, cel mai mare din Europa, a fost înfiinţat în 2005 şi se întinde pe aproape 70 de hectare.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…