Home Ursuleţul Misha, adus din Georgia la Sanctuarul de la Zărneşti

Ursuleţul Misha, adus din Georgia la Sanctuarul de la Zărneşti

4 min read
0
0
493

Se simte deja ca acasă

Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti Libearty este locul unde urşii chinuiţi de oameni au o a doua şansă. Cel mai nou membru, Misha, adus tocmai din Georgia în urmă cu două săptămâni, se simte deja ca acasă.

“Reprezentanţii comisiei europene de monitorizare a zonei de război din Georgia l-au văzut acolo într-un sat legat cu un lanţ. Două mari asociaţii internaţionale mi-au cerut sprijinul”, a spus administratorul rezervaţiei, Cristina Lapis.

Povestea lui Misha este emoţionantă. După ce a fost salvat din lanţurile localnicilor, ursuleţul a fost dus la Zoo Tbilisi, care nu a putut, însă, să îl păstreze, întrucât avea deja prea mulţi urşi bruni. Aşa că s-a decis găzduirea lui la Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti. Misha a trecut printr-o călătorie lungă, de peste 24 de ore, pentru a ajunge în noua căsuţă. Călătorie care a fost presărată cu probleme la vamă, unde animăluţul a stat 5 ore în caniculă, în zona de cargo. Citeşte aici povestea lui Misha şi vezi primele imagini de la sosirea în ţară:

 Un pui de urs salvat din zonă de război, adoptat de Sanctuarul Zărneşti FOTO şi VIDEO

Misha se află momentan în carantină, după care va fi mutat într-un ţarc mare, în condiţii de semi-sălbăticie.

Toti urşii din Sanctuar au o poveste impresionantă. Dar cea mai dramatică este a lui Max care are 13 ani şi a fost adus în urmă cu trei ani în rezevaţie de la Sinaia, unde era ţinut în lanţuri la intrarea de la Castelul Peleş. “Max nu se mai poate bucura de a doua şansă. Cei care l-au deţinut ilegal i-au băgat ace în ochi, i-au dat cu spray pe nas ca să-l poată ţine în lanţ şi lumea să se fotografieze cu el”, a completat Cristina Lapis.

În Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti sunt 58 de ursi. Această rezervaţie a fost dedicată ursoaicei Maia care stat într-o cuşcă timp de 10 ani. Din cauza anilor de captivitate, ea s-a automutilat şi într-un final a murit.

Sanctuarul, cel mai mare din Europa, a fost înfiinţat în 2005 şi se întinde pe aproape 70 de hectare.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…