Home Vacanta de vara ultra last minute, de pe o zi pe alta, cu pana la 50% mai ieftina

Vacanta de vara ultra last minute, de pe o zi pe alta, cu pana la 50% mai ieftina

6 min read
0
0
272

Întrucât agenţiile aplică principiul “primul venit, primul servit”, turiştii care vor să prindă o ofertă redusă de tip ultra last minute trebuie să se grăbească.

Cine nu şi-a cumpărat o vacanţă de vară în străinătate cu până la 30% mai ieftină prin programul de înscrieri timpurii, poate profita de ofertele de tip ultra last minute, cu reduceri chiar de 50%. Doritorii trebuie să aibă însă bagajele făcute, un program flexibil, dar şi banii necesari, pentru că agenţiile scot la vânzare aceste pachete turistice cu câteva zile înaintea plecării. În ciuda reducerilor foarte mari, cuprinse între 30-50%, calitatea serviciilor este aceeaşi ca în cazul cumpărării la tarif normal, iar la mijloc nu este nicio şmecherie, asigură agenţiile. “Agenţiile sunt dispuse să facă asemenea reduceri pentru a nu pierde banii pe care îi au blocaţi în pachetele turistice, de regulă, atunci când mai au câteva camere neocupate dintr-o serie”, explică pentru Gândul Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Reducerea este maximă pentru biletele puse în vânzare pe ultima sută de metri, însă nu oricine poate să se hotărască să plece în vacanţă de pe o zi pe alta, cum este cazul familiilor cu copii. “Preţurile reduse sunt un argument puternic pe timp de criză, îndeosebi pentru turiştii cu bugete mici“, ne explică Cristian Pandel, managerul agenţiei Christian Tour, care spune că zilnic are asemenea solicitări.

Luna aceasta se poate pleca, de exemplu, în Spania, în Mallorca, cu 172 de euro/persoană în loc de 299 de euro, ceea ce înseamnă o reducere de 42% faţă de tariful normal. Pachetul include un sejur de opt zile, la un hotel de trei stele, cu demipensiune, însă biletul de avion se achită separat. Cu 25% mai ieftin costă o vacanţă de patru zile în Bulgaria, la Sunny Beach, la un hotel de patru stele cu toate serviciile incluse, preţul final fiind de 108 euro/persoană. Ca şi în primul caz, transportul nu este inclus în preţul biletului. În Creta, un pachet redus cu 25% costă acum 489 de euro/persoană, faţă de preţul vechi de 652 de euro, la patru stele cu demipensiune, timp de şapte nopţi, cu avionul inclus. Cu bani mai puţini se poate merge şi în Egipt: un sejur de opt zile la un hotel de două stele cu demipensiune costă 219 euro/persoană cu tot cu biletul de avion, reducerea fiind de 18%. Agenţiile au pregătit oferte de tip ultra last minute în această perioadă şi în Croaţia, la un preţ de 295 de euro de persoană faţă de 355 de euro, respectiv o reducere de 16%. Pentru aceşti bani, turistul va petrece şapte nopţi la o vilă de trei stele, cu demipensiune, fără transport. În toate cazurile, agenţiile aplică principiul “primul venit, primul servit”.

Ultra last minute în variantă românească

Ofertele de tip ultra last minute – scoase la vânzare cu cel mult o săptămână înainte, ca şi cele de tip last minute – anunţate cu maximum o lună, se practică în toată lumea, însă varianta românească e diferită. “În Germania şi în Marea Britanie, de exemplu, vorbim de un obicei de consum pe un target foarte bine stabilit, adică ofertele sunt căutate de oamenii foarte tineri sau de pensionari, care au timp, dar şi bani“, a declarat pentru Gândul Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. Din păcate, la noi, cele două categorii de turişti nu au la dispoziţie bugete consistente aşa că segmentul de cumpărători care pot profita de aceste oferte este destul de îngust.

www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…