Home Valentin Porcisteanu a castigat Raliul Tara Barsei

Valentin Porcisteanu a castigat Raliul Tara Barsei

3 min read
0
0
472

Raliul Ţara Bârsei, etapă în campionatul naţional de profil,  a reţinut atenţia iubitorilor automobilismului sportiv la sfârşitul săptămânii trecute, cu atât mai mult cu cât a programat în deschidere  ,,superspeciala” de  la Bucureşti şi alte 7 probe speciale in judeţele Braşov şi Prahova, în apropiere de Azuga, Predeal şi Săcele.

Traseul a avut o lungime totala de 346,68 km (103 km competitivi).

Cea de-a şaptea etapă a Campionatului Naţional de Raliuria fost câştigată de pilotul Valentin Porcişteanu, liderul clasamentului piloţilor. Porcişteanu l-a avut navigator pe Dan Dobre (pe Mitsubishi Lancer Evo IX), cei doi fiind cronometraţi cu timpul de 1h 3 min 15 secunde. Pe podiumul competiţiei s-au mai clasat : 2. Gergo Szabo/Zoltan Kohler (pe Mitsubishi Evo X), la 21 sec; 3. Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Mitsubishi Lancer Evo IX), la 26 sec.

De remarcat că Bogdan Marişca a pierdut un loc, după ce a fost penalizat cu 10 secunde, pentru ,,start furat” în a cincea probă specială.

Imediat lângă podium au terminat cursa echipajele Marco Tempestini/Dorin Pulpea (Mini John Cooper Works) şi Dan Gârtofan/Miţă Lăzărescu (Subaru Impreza), ultimii având probleme cu ..o pană de cauciuc.

Cu această victorie, Valentin Porcişteanu a făcut un pas important spre adjudecarea titlului, având 103 puncte, în clasamentul piloţilor. El este urmat de Bogdan Marişca 76,5 p, Dan Gârtofan 64 p, Marco Tempestini 58p, Gergo Szabo 32,5p.

„Am patru victorii la Braşov. Deja, Braşovul este un raliu de casă pentru mine. Am forţat cât a trebuit şi obiectivul meu principal a fost să termin în faţa lui Bogdan Marişca. Că s-a întâmplat să câştig, a fost şi mai bine. Acum, pot aborda mult mai liniştit următoarele două etape şi, pas cu pas, să ne îndreptăm spre obiectivul pe care l-am avut la începutul sezonului”, a declarat Valentin Porcişteanu.

Până la finalul campionatului mai sunt două etape : Raliul Iaşului (23-24 septembrie) şi Raliul Bacăului (14-15 octombrie).

Dorin Duşa

SURSA: http://www.brasov.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…