Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Valorificarea monumentelor naturale „Babele şi Sfinxul“ şi oportunităţi de afaceri, dorinţele parlamentarilor de Dâmboviţa

Valorificarea monumentelor naturale „Babele şi Sfinxul“ şi oportunităţi de afaceri, dorinţele parlamentarilor de Dâmboviţa

4 min read
0
0
239
Parlamentarii de Dâmboviţa şi şeful judeţului au reuşit, din nou, să îşi dea înâlnire la sediul Consiliului Judeţean pentru a discuta despre zonele de dezvoltare ale judeţului Dâmboviţa. Cu toţii au ajuns la concluzia că zona de nord trebuie exploatată la maxim, iar pe partea de afaceri s-a stabilit că la Târgovişte este nevoie de un parc industrial.

646x404

Întâlnirea parlamentarilor de Dâmboviţa a avut loc, săptămâna trecută, la sediul CJD şi a avut drept scop stabilirea principalelor direcţii de dezvoltare ale judeţului, prin prisma exerciţiului financiar din fonduri structurale în perioada 2014 – 2020. La ea au pariticipat şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte, Universităţii ”Valahia” Târgovişte, Primăriei Târgovişte şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Valentin Calcan, Leonardo Badea, Ionuţ Săvoiu, Georgică Dumitru, Iulian Vladu, Florin Popescu şi Vasile Horga au fost parlamentarii care au dat curs invitaţiei CJD. Ion Pârgaru şi-a trimis la întâlnire consilierul.

Au fost abordate oportunităţile de realizare de proiecte în domeniile turismului, educaţiei, agriculturii – dezvoltării rurale, mediului, cercetării – inovării. otodată, au fost prezentate concluziile desprinse în cadrul şedinţei Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Regional (POR), ce a avut loc joi, 10 septembrie 2015, la Bucureşti, reuniune în cadrul căreia s-au aprobat mai multe ghiduri de finanţare specifice liniilor de finanţare în cadrul axelor POR pentru domeniile de intervenţie: 6.1, 4.1, 5.1 şi 2.1.
Parlamentarii îşi doresc înfiinţarea unui parc industrial la Târgovişte, proiect integrat pentru taberele şcolare din judeţ, dezvoltarea ariei curriculare a liceelor pentru crearea de specialişti în domenii de viitor, precum: turismul, valorificarea monumentelor naturale ”Babele şi Sfinxul”.

S-a pus accent pe dezvoltarea zonei de nord Moroeni – Padina – Peştera prin crearea infrastructurii de bază în vederea declarării staţiune de interes naţional, cât şi pe zona de la fosta unitate militară de la gară, care se doreşte a deveni un alt pol de dezvoltare al municipiului Târgovişte şi implicit al judeţului Dâmboviţa.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…