Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Vanzarea imobilelor care fac parte din proprietatea RA-APPS din Sinaia (vezi lista)

Vanzarea imobilelor care fac parte din proprietatea RA-APPS din Sinaia (vezi lista)

10 min read
0
0
1,114

RE-APPS va vinde 733 de imobile prin licitatie publica cu strigare …

Guvernul a aprobat, prin ordonanta de urgenta, vanzarea imobilelor care fac parte din proprietatea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), si care au situatia juridica clarificata. Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a declarat ca e vorba de 733 de imobile, dintr-un total de 1.100 care urmeaza sa fie vandute. Vanzarea va fi facuta prin licitatie publica cu strigare si nu va asigura drept de preemtiune pentru actualii chiriasi. Va putea participa orice persoana, indiferent daca ocupa sau nu o locuinta RAAPPS.

“Va fi o procedura transparenta, deschisa, cu strigare, in fata presei, astfel incat sa ne asiguram ca vom obtine veniturile necesare, conform legii, la bugetul de stat. Deci, transparenta totala si respectarea banului public pana la ultimul obiectiv scos la licitatie de la RAAPPS”, a declarat premierul Emil Boc. “Nu exista drept de preemtiune pentru cel ce ocupa spatiul. In momentul in care, insa, are loc o astfel de vanzare de imobil, cei care stau in momentul respectiv si sunt altii decat cei care castiga licitatia, urmeaza sa ramana in respectivul imobil pana la momentul la care se epuizeaza durata contactului pentru le-a fost atribuita respectiva locuinta. Dupa care urmeaza proprietarul de drept sa isi intre in drepturi”, a declarat Daniela Andreescu. “Pot sa cumpere aceste imobile orice persoane care sunt interesate, mai putin cele care au datorii la data inscrierii la licitatie fata de RAPPS si care totodata au litigii cu RAPPS-ul”, a precizat Daniela Andreescu.

Nu sunt supuse vanzarii imobilele care sunt ocupate de institutii publice unde vor ramane in continuare institutii publice, de asemenea: misiuni diplomatice, consulate, ambasade, institutii interguvernamentale si partide politice. De asemenea, nu vor fi supuse vanzarii imobilele in care locuiesc fostii presedinti ai Romaniei carora li s-a acordat locuinta pe durata vietii.

Sunt scoase la vanzare doar imobilele care au situatie juridica clara. Potrivit sefului SGG, in prezent exista un numar de 108 imobile care nu au situatia juridica clarificata. “Acestea nu vor fi scoase in acest moment la vanzare, dar, pe masura ce litigiile se rezolva, fiecare dintre ele va fi inclus, prin Hotarare de Guvern, pe o lista care urmeaza sa fie supusa vanzarii”, a mai spus Daniela Andreescu.

Vezi lista proprietatilor RAPPS din Prahova AICI

Patrimoniul Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) ar putea fi scos la vânzare, prin licitaţie publică, deoarece sunt foarte multe structuri turistice de cazare şi de agrement care sunt abandonate, a anunţat, marţi, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea. ”Îi invit pe toţi cei care vor să investească în turism să se intereseze şi să li se pună la dispoziţie lista cu aceste obiective, care vor fi scoase la vânzare prin licitaţie publică. Astăzi, un patrimoniu important şi valoros turistic aflat în proprietatea statului este abandonat. Cunoaştem cazurile celebre de hoteluri cărora le-am mai dat o stea, aşa …. că sunt ale statului, să nu le închidem de tot, care sunt în paragină, sunt prost administrate şi sunt surse de venituri pentru directorii temporari numiţi în funcţie acolo. Nu fac decât rău turismului românesc. Aceste structuri vor fi toate scoase la vânzare. Va trebui să mediatizăm foarte bine posibilitatea de a cumpăra, pentru că ne-am dori chiar să existe interes pentru obiectivul respectiv”, a spus Elena Udrea.

Sucursala Sinaia a RAPPS este una dintre cele mai bogate, ea gestionând două feluri de proprietăţi: aflate în domeniul şi în domeniul privat al statului român din Prahova, Covasna şi Braşov.

În domeniul public al Prahovei apar:

 1. Complex Foisor compus din: Palatul Foisor, Casa Veche a Gradinii, Casa Noua a Gradinii, Casa Papusii, sere, casa heliport, anexe si constructii speciale, parc si padure cu terenul aferent din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2, jud. Prahova – 164.653 mp.
 2. Complex turistic Furnica compus din: hotel cu 3 corpuri, terasa, grup gospodaresc (centrala termica, spalatorie, ateliere corp E, constructii speciale) cu terenul aferent din Sinaia, str. Furnica nr. 50, jud. Prahova – 10.859 mp.
 3. Hotel Economat, Vila 2 si 3, depozit alimentar, cladire brutarie, constructii speciale si terenul aferent, din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2, jud. Prahova – 26.870,64
 4. Vila nr. 1 Economat – cladire administrativa, dependinte, constructii speciale si terenul aferent din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2, jud. Prahova – 32.592 mp.
 5. Vila “Sipot” cu terenul aferent din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2, – 2.085 mp.
 6. Uzina electrica cu terenul aferent din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2. 4.240 mp.
 7. Vila “Cavaleri” cu terenul aferent din Sinaia, Aleea Pelesului nr. 2, – 13.038 mp.
 8. Teren si cale transport hotel “TANTI” din Sinaia, str. O. Goga nr. 37 – 643,12 mp.
 9. Complex hotelier MARA cu teren aferent din str. Toporasilor, nr. 1A, Sinaia – 22.289 mp.

Proprietăţi gestionate de RAPPS din domeniul privat al statului

 1. Teren Vila nr. 2 “Bucegi” din Cumpatul-Sinaia, str. Cumpatul nr. 30 – 194 mp.
 2. Vila nr. 8 “Zambila” cu anexe: ateliere si terenul aferent din Cumpatul-Sinaia, str. Cumpatul nr. 18 – 1.390 mp.
 3. Vila nr. 19 “Alunis” cu terenul aferent din Cumpatul-Sinaia, str. Alunis nr. 7, jud. Prahova –  1.121 mp.
 4. Vila “Victoria” + imprejmuire, cu terenul aferent din Furnica-Sinaia, str. Victoria nr. 2, jud. Prahova – 1.407 mp.
 5. Popicarie “Furnica” (disco-bar) cu terenul aferent din Furnica-Sinaia, str. Furnica, nr. 50, jud. Prahova – 1.149 mp.
 6. Cabana “Furnica” cu terenul aferent din Furnica-Sinaia, str. Furnica nr 50 – 1.602 mp.
 7. Teren-parc Vila “Bujorul” din Cumpatul-Sinaia, str. Alunis, – 319 mp.
 8. Teren Vila “Craita” din Cumpatul-Sinaia, str. Alunis, jud. Prahova – 772 mp.
 9. Teren Vila “Lamaita” din Cumpatul-Sinaia, str. Alunis, jud. Prahova –  39, mp.
 10. |Teren de la Restaurantul “Vanatorul-Cumpatu”, Sinaia – 491 mp.
 11. Cabana “Vulparie” cu anexe – grajduri, magazii, constructii speciale si terenul aferent din Sinaia, Aleea Vulparie, jud. Prahova nr. 1 – 7.246 mp.
 12. Teren Poiana Stanii din Poiana Stanii – Sinaia, jud. Prahova nr. 1 – 666 mp.

SURSA: http://ph-online.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…