Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Tinerii vor să devină monitori de schi, ca să facă bani pe timp de iarnă

Tinerii vor să devină monitori de schi, ca să facă bani pe timp de iarnă

2 min read
0
0
344

20 de tineri învaţă, zilele acestea, la Buşteni, cum să devină  monitori de schi. Cursul de iniţiere se desfăşoară pe pârtia artificială de pe domeniul Kalinderu.

Dornici să-i înveţe şi pe alţii cum să alunece cu schiurile sau cu placa de snowbord, dar şi pentru a câştiga un ban cinstit pe timp de iarnă, mai mulţi tineri din toată ţara iau lecţii, contracost, timp de o săptămână,  pentru a deveni monitori de schi.

Cursanţii petrec prima parte a fiecărei zile pe schiuri şi pe plăcile de snowbord, iar după amiaza se ocupă de pregătirea teoretică.

Nu este deloc uşor să devii monitor de schi. Cei care vor să îi înveţe şi pe alţii cum să facă senzaţie pe pârtii trebuie sa dea dovadă nu doar de calităţi fizice ci şi de abilităţi de comunicare.

Cursul de monitor de schi cuprinde 40 de ore de practică şi teorie.

La final,  cei 20 de schiori care vor să devină profesori în ale sporturilor de iarnă trebuie să susţine un examen, iar dacă îl promovează vor primi diplome recunoscute de Ministerul Educaţiei. Ei îşi vor putea face meseria şi pe pârtiile din străinătate.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sx99Lh3zJgE

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…