Home Vechiul centru mănăstiresc de la Apostolache, jud. Prahova, a intrat în restaurare

Vechiul centru mănăstiresc de la Apostolache, jud. Prahova, a intrat în restaurare

2 min read
0
0
292

Începând de săptămâna trecută, în Parohia Apostolache din judeţul Prahova au fost demarate lucrările de restaurare a vechiului centru mănăstiresc din localitate.

‘La centrul mănăstiresc de la Apostolache se vor executa lucrări de restaurare şi conservare la biserica fostei mănăstiri, la casa parohială, la zidul de incintă, la anexa gospodărească, dar şi la aleile carosabile şi pietonale. Lucrările sunt finanţate din fonduri structurale europene nerambursabile. Ne bucurăm mult că putem contribui la reînvierea acestei vetre de spiritualitate, iar activitatea de restaurare şi conservare de aici este un imbold şi o speranţă că vom putea accesa fonduri europene şi pentru alte monumente istorice din protoieria noastră’, a spus părintele protoiereu Valentin Cazan, din Protoieria Urlaţi, pentru ‘Ziarul Lumina’.

Acest ansamblu a fost realizat în vremea domnitorului Matei Basarab începând cu mijlocul secolului al XVII-lea şi finalizat între anii 1645 şi 1652 de comisul Apostolache şi de soţia sa, Voichiţa, în jurul unei biserici cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’. Centrul mănăstiresc de la Apostolache este înscris pe lista monumentelor istorice din judeţul Prahova.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…