Home Breaking News Stiri interne VEZI AICI: Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională din anul 2012

VEZI AICI: Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională din anul 2012

5 min read
0
0
186

Ministerul Educației a publicat pe internet modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională naţionale din anul 2012.

”În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2011-2012 şi cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2012, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a publicat luni, 31 octombrie 2011, pe site-ul www.subiecte2012.edu.ro, modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012.

Modelele de subiecte pentru evaluarea competenţelor şi pentru probele scrise sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare.”, se arată într-un comunicat de presă.

La evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se regăsesc modelele de subiecte pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă (şase discipline).

Pentru examenul de Bacalaureat 2012 este prezentat spre informarea elevilor, a profesorilor şi a tuturor celor interesaţi, un ghid privind desfăşurarea probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale).

De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi pentru probele scrise şi anume pentru Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (şapte discipline), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie). Menţionăm că pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei: înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare celor zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Sunt publicate şi traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale.

Model subiecte Evaluare Naţională 2012

 1. Model Subiecte Evaluare Naţional 2012 – Matematică
 2. Barem matematică – model 2012
 3. Evaluare Naţională Matematică 2012 – precizari metodologice
 4. Model Subiecte Evaluare Naţional 2012 – Limba şi literatura română
 5. Barem Limba şi literatura română – model 2012
 6. Evaluare Naţională Matematică 2012 – precizari metodologice

Model subiecte Bacalaureat 2012

(format zip – fiecare fisier contine subiectele, baremul si precizari metodologice referitoare la materia respectiva)

 1. E_d_Sociologie
 2. E_d_Psihologie
 3. E_d_Logica_si_argumentare
 4. E_d_Informatica
 5. E_d_Geografie
 6. E_d_Fizica
 7. E_d_Economie
 8. E_d_Chimie
 9. E_d_Biologie
 10. E_c_Matematica
 11. E_c_Istorie
 12. E_b_Limba_si_literatura_materna
 13. E_a_Limba_si_literatura_romana

SURSA: http://www.dcnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …