×

Viitorul platilor online/offline: mobil pay

Viitorul platilor online/offline: mobil pay

1x8 Viitorul platilor online/offline: mobil payMarile companii de servicii mobile din lume isi concentreaza toata energia in dezvoltarea unor sisteme care sa permita consumatorilor sa faca orice tip de plata cu ajutorul telefonului mobil. Este un concept inovator, cunoscut sub denumirea de “mobil pay”.

Bancile tremura de furie la gandul implementarii unor aplicatii, ce pot fi descarcate pe telefonul mobil, care sa inlocuiasca cardul, in cazul platilor, pentru simplul motiv ca ar inseamna sa piarda foarte multi bani, pe care ii obtineau din comisioane. Dar, in mod inevitabil, acesta este viitorul, declara Antonio Eram, fondator si CEO la Netopia System, lider pe piata serviciilor mobile din Romania. El a dezvoltat pe larg conceptul de  “mobil pay”, in cadrul evenimentului “Zilele Biz”, desfasurat, saptamana aceasta, la Bucuresti.

Viitorul apartine clar unui sistem care poate sa concentreze o forma de payment usor de utilizat de catre orice consumator , general valabila, care cu siguranta va schimba jucatorii de pe piata”, sustine Eram. La acest moment bancile duc o lupta concurentiala acerba cu operatorii de telefonie mobila – care inca au castiguri in urma utilizarii pe scara larga a SMS-ului pentru plati. Mai exact, consortii bancare (e cazul Statelor Unite) fac demersuri la forurile de reglementare sa poata avea activitate de operatori de telefonie mobila, iar operatori de telefonie mobila fac demersuri sa devina banci, in virtutea faptului ca ambii detin infrastructura optima pentru plati on-line.

Dar, experienta a aratat ca al treilea castiga intotdeauna, in cazul nostru producatorii de sisteme ce pot fi descarcate in telefoanele mobile si cu ajutorul carora se pot face plati. Avantajul il ofera tocmai posibilitatea de a achita facturi sau diverse cumparaturi fiind in miscare, fara a fi necesar un computer si retea la internet. Totodata, este o modalitate ce asigura si securitate tranzactiei, “mai mult decat ofera portofelul”, afirma Antonio Eram, in conditiile in care ”aplicatiile pot contine diverse elemente de securitate”.

La acest moment, in lume, sunt 5,3 miliarde de utilizatori de telefonie mobila, ceea ce arata ca telefonul mobil este cel mai apropiat obiect al omului, prin urmare de ce nu s-ar putea face si plati cu el, se intreaba retoric specialistii. Cea mai populara modalitate de plata este, in prezent, SMS-ul, insa operatorii de telefonie mobile ingradesc acest serviciu, care nu le aduce profituri spectaculoase. In Romania, operatorii de telefonie mobile accepta plati prin SMS in valoare maxima de 10 euro. Alte sisteme de plata, precum WAP (internet mobil) sau NFC (un sistem atasat la telefon si care se activeaza in clipa in care se lipeste pe card, sistem in care companii mari, precum Google, au pompat multi bani) se dovedesc a fi neatractive pentru consumatori.  

Pana cand conceptul “mobil pay” va devansa SMS-ul, alte aplicatii fac deja deliciul clientilor. De exemplu, Ikea a lansat o aplicatie prin care se descarca, in telefonul mobil, catalogul de produse, permitand, totodata, aranjarea, virtual, a unor obiecte Ikea in casa. In Statele Unite sunt hoteluri unde usile pot fi deschise cu telefonul mobil sau masini ale caror usi pot fi deblocate prin SMS.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed