Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel ROMAN – “Duplicitatea Moldo-Valahă”

Viorel ROMAN – “Duplicitatea Moldo-Valahă”

5 min read
1
0
312

În vremea ideologiei panortodoxe, în straie marxist-leniniste, era firesc că după Cortina de Fier bisericile unite cu Roma şi elita prooccidentală din România să fie forţate spre Moscova cu baioneta. După aceiaşi logica, practică, ar fi acuma firesc ca bisericile şi elita ortodoxă să fie reorientate spre Roma, adică spre vest. Realitatea este totul alta cu consecinţe uşor de prevăzut. Biserica Unită a Preafericitului Lucian cardinal Mureşan e persecutată, curentul prooccident e numai de faţadă, în timp ce Bucureştiul se foloseşte de ţiganii şi evrei, pentru a abate atenţia de la orientarea sa greco-pravoslavnică, antioccidentală.

Este normal ca greco-ortodocşii după cinci sute de ani de cea mai coruptă şi stupidă administraţie din lume, cea turco-fanariotă, nu au cum avea un stat compatibil cu Europa occidentală. Promovarea prim-miniştrilor evrei Roman şi Ungureanu sau a ţiganilor romi Iliescu, Năstase, Vanghelie, plus clanurile lor Butoane, Vişinel, Cămătaru, Fane Spoitoru nu pot ascunde faptul că nu ei sunt de vină că statul şi societatea moldo-valaha sunt în derivă.

Folosindu-se de invazia de ţigani spre vest, statul întregeşte acuma „Casa lui Ceauşescu” cu cea a „Mânuirii Neamului”, modelul de urmat al moldo-valahilor, nu a românilor. Vor reuşi valahii să marginalizeze modelul Şcolii Ardeleane orientat spre Roma? Cei care n-au cunoscut niciodată o politică raţională, sunt numai individual competitivi în Europa, asta pentru că preşedinţii moldo-valahi: Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu… se pregăteşte Antonescu, secondaţi de fideli lor Patriarhi, Teoctist şi Daniel, sunt în lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei constantinopolitane şi moscovite, după o expresie interbelică. Când va trece Carpaţii Biserica Unită? Când aderă romanii la UE?

Fericitului papa Ioan Paul, la Bucureşti în 1999, a început dialogul cu moldo-valahi. Dar imediat s-a revenit la Iliescu şi orientarea sa moscovita. Duplicitatea este veche. Mihai Viteazul realizează Unirea cu ajutorul papei de la Roma, dar dupicitatea greco-slavă îl ucide. Cuza optează pentru unirea cu Roma, dar fraţii lui îl exilează. După Marea Unire se refuză orientarea spre Roma şi ţara este dezmembrată. Când şi cum va reacţiona occidentul la duplicitatea actuală şi care vor fi consecinţele? Privind în trecut putem presupune că vor fi negative.

După 1989 Moscova şi Belgradul renunţă la provinciile neortodoxe din vest – Ţarile Baltice, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Herzegovina -, în schimb moldo-valahi administrează Transilvania şi Banatul cu toate că peste 10 la sută din populaţia ţării a fugit în occident. Regionalizarea va obliga şi Bucureştiul să elibereze provinciile din vest sau se va uni cu Roma şi va renunţa la corupţia, clientelismul şi blocajul administrativ greco-pravoslavnic? Când va adera România, nu numai duplicitar, la Europa occidentală, la UE?

Prof.Univ. Dr. Viorel ROMAN
www.viorel-roman.ro
Bremen, Germania
20 mai 2012
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

  1. laurentiu

    30 mai 2012 at 9:35 AM

    De pus pe ganduri articolul acesta……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Puncte de vedere (Poezii)” de Cristina HOROTAN

NAIVI De prea puține ori apropfundăm, Lăsând mintea bolnavă să ne-ndruge Idei malițioase, …