Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel VINTILA – “Ce este dragostea?” (Eseu)

Viorel VINTILA – “Ce este dragostea?” (Eseu)

5 min read
0
0
1,355

Rouche Foucould : „Dragostea e ca o stafie. Multi vorbesc despre ea, dar putini o vad intr-devar”

Ce este dragostea?

Este doar un substantiv de genul feminin? Este doar un „sentiment de afecţiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecţiune faţă de o persoană de sex opus; iubire, amor.”, asa cum este definita in dictionar?

Dragostea este un sentiment atat de profund, incat orice incercare de a i se da o definitie in dictionare este sortita esecului…nu se poate cuprinde profunzimea si valoarea acestui cuvant in cateva cuvinte…dragostea nu are o data de expirare, dragostea insemna extaz, dar si suferinta, libertate dar si sclavie…poetii ar fi fara job, daca dragostea nu ar exista.

Dragostea se exprima prin toate cele cinci simturi, urechile sunt ciulite, ochii sunt mari ca doua cepe, se miroase, se gusta, se atinge…

Daca dimineata te trezesti langa persoana iubita si pe buze iti mijeste un zambet de fericire, atunci esti pe maini bune – dragostea !

Dragostea, este un tango, care se danseaza incepand cu rasaritul soarelui pana la apusul acestuia… este o imbratisare permanenta care transcede spatiul si timpul, uneste doua spirite in cautarea unui simplu, dar minunat cuvant- te iubesc!

Se spune ca dragostea este oarba…ce inseamna asta? Atunci cand iubesti, cand esti indragostit, nu mai conteaza nimic din ceea ce este in jurul tau, pentru tine exista doar persoana iubita, conteaza doar ca cel de langa tine sa fie fericit si sa se simta iubit. Daca persoana de langa tine este fericita si iubita, tu esti fericit!

Cand iubesti, te bucuri impreuna, razi impreuna, plangi impreuna, suferi impreuna -totul la puterea a doua. Dragostea nu are nevoie de cuvinte mari, dragostea se simte prin toti porii, prin toata fibra ta. Un simplu cavant – te iubesc – spus in timp ce iti privesti persoana iubita in ochi si tinand-o de mana, inseamna TOTUL!

Spune ” te iubesc” celui pe care il iubesti in fiecare zi fara sa regreti vreodata…e cel mai frumos cadou pe care-l poti face, fara sa te coste nimic.

Iubirea ar trebui sa fie cel mai frumos vis din care nu ar trebui sa ne trezim niciodata… sa fie ca un rasarit de soare …unde sa fii alaturi de persoana iubita…pe o plaja argintie… la ocean…sa fii incolacit de persoana iubita… sa tremuri langa ea… sa fii infometat si insetat de trupul si de respiratia celuilalt…sa o iei in brate…sa o sufoci cu sarutarile tale…precum rasaritul de soare saruta marea …si sa nu te mai trezesti niciodata din acest vis!

Cea mai frumoasa definitie a dragostei pe care am auzit-o vreodata apartine unui copil de sapte ani:
Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati transpirat si mirositor si tot ii spune ca este mai frumos decat Robert Redford.” (Chris – 7 ani)

Viorel VINTILA

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…