Home Viorel Vintila: “Eu cu cine mai votez”

Viorel Vintila: “Eu cu cine mai votez”

15 min read
0
0
310

De peste 20 de ani, suntem la mana unui singur partid, a unei hidre cu doua capete, acest FSN, emanat dupa varsarea inutila de sange din ’89, care s-a divizat in PSD si PD, dupa ce copilul de suflet al bunicutei John, nea Petrica, si-a luat bocceluta in ’96 si si-a format al sau PD.

Singura exceptie a fost in anul ’96,  cand s-a incercat o schimbare initiata de seniorul Coposu, cu al sau PNTCD, pe post de locomotiva a Conventiei Democratice. Din pacate, seniorul a murit prea repede ca sa poata schimba ceva intr-o societate dominata de ex-comunisti si ex-securisti. Conventia si a sa locomotiva, PNTCD, au deraiat lamentabil si societatea romaneasca a intrat din nou pe mainile bunicutei, Papa John, care in 2000 s-a instalat din nou la carma corabiei aflata in deriva din ’89.

Tot in acel an, 2000, Petrica a fost detronat de matelotul sef, Traienica, care a preluat PD-ul si l-a unit cu PLD lui nea Stolo si au creat actualul PDL… un  PDL, fost PD, nascut din pantecele FSN-ului, in anul 1996.

Dupa 2004  incepe hegemonia lui nea Base. In anul 2000  l-a pus cu botul pe labe pe Nastase – patru case, alias Bombonel,  dupa care l-a lasat pe prostanac, nea Mirciulica Geona, sa se bucure pentru cateva ore de prezidentie in anul 2004, prezidentie care i-a fost suflata de sub nas imediat a doua zi, cand rezultatele l-au validat din nou pe primul carmaci al tari, nea Base.

Asada, practic, suntem condusi de emanatia de dupa ’89 de mai bine de 16 ani…singura exceptie, incercarea seniorului Coposu in ’96, fiind un esec total, datorat in mare parte disparitiei acestui titan , pe numele sau, Corneliu Coposu.

Ce ma sperie cel mai mult este lipsa unei alternative viabile care sa dea jos aceasta hidra cu doua capete, PSD- PDL, care domina esichierul politic si subjuga romanasii de mai bine de 16 ani.

Ce mai avem ? Un PNL obosit, fara busola, fara carisma si cu moguli in spate, care se aliaza cu capul cel mare al hidrei, PSD, dand nastere unui monstru pe numele sau de botez, USL, un USL, sortit esecului.

Mai incearca sa muste din placinta, si  DDD cu al sau OTV, postul de televiziune pentru cei cu un IQ sub 100, pentru frustrati si imbecili care pun botul la savarina, neavand altceva ca desert.

Ma doare parul de la ceas, cand vad in tribunele Parlamentului European, personaje ca Gigi Becali, CV Tudor sau EBA. Trist, dar adevarat! Ne meritam conducatorii, nu? Doar au fost alesi democratic…

Stau si ma intreb, eu cu cine votez? Chiar nu mai am cu cine…voi aveti?

Sa recapitulam:

  • 16 ani – PSD – PDL
  • 4 ani  – CD

Ce va fi? Nimic bun!

Ma intreb inca odata si va intreb si pe voi? Cu cine mai votam?

========

FEMEIA in politica

Se zice că unele joburi ar fi arealu’ exclusiv al masculului. Şi în mare măsură este adevărat.Nu prea vezi multe femei cu cheia franceză în mână meşterind la şurubărie, piuliţe sau “evoluând” sub caroserii pe post de Minitehnicus.

Aşa era odată şi în politcă, această curvă masculină ( păi e de genul masculin dacă e dominată de mascul, nu?) a societăţii, politica, a fost playground-ul urmaşilor lui Adonis… femeile fiind doar accesorii masculine pe care le vedeai etalate la braţul masculului feroce doar pe la dineuri, în campanii electorale sau pe la tăiat de panglici.

În ultimul timp însă, asistăm la un reviriment al femeii în zona interzisă, pâna mai recent, a politichiei. Avem acum chiar femei pe post de prim-ministru , cancelar sau secretar de stat.

Foarte puţin a lipsit să avem şi o femeie preşedinte în USA, dacă nu ar fi pierdut la “mustaţă” în preliminarii în faţa actualului preşedinte, Barack Obama. Dar timpul nu e înca pierdut. Şi la noi in România femeia scoate timid capul în sfera politicului şi refuză să mai fie privită ca obiect sexual şi gospodină cu vechi state în domeniu, încercând să iasă din acest stereotip al culturii de masă , conform căruia locul femeii este la cratiţă şi la crescut odrasle.

Multe dintre ele sunt politicieni, consilieri, parlamentari sau chiar lider de partid. Dar cred că, totuşi ,cel puţin în România, suntem încă departe până când bărbatul va ceda hăţurile din mână şi va lăsa o femeie pe post de vizitiu la cârma ţării.

Majoritatea bărbaţilor sunt sceptici şi chiar  în rândul unor femei se simte acest scepticism vis-a -vis de a avea o femeie preşedinte sau prim-ministru.

În ultimul timp însa văd o ascensiune furtunoasă, pe scara Richter a ierarhiei politice din România…a unei amazoane blonde din Carpaţi, care încearcă cu ajutorul întâiului vizitiu al ţării să pună hăţurile de gât românaşilor adormiţi şi ameţiţi de criza finanicară.

Cine ştie ce ne rezervă viitorul, dar un lucru este cert: femeia vine tare din urmă şi este hotărâtă să aibă un cuvânt de spus şi în domeniul politicii …si politica, ştim cu toţii că este o curvă…dar cine ştie, poate femeia are un feeling mai bun, că doar politica este un substantiv de genul feminin!

=============

Iti e rusine ca esti roman?

Că român, consider că este de datoria mea, de simplu muritor mioritic, să intervin ori de câte ori limba română este măcelărita de saltimbanci agramaţi, aciuaţi pe alte plaiuri non-mioritice( sau romanasi din Romania) care nu se mai consideră români şi declară public, fie pe blog sau pe facebook, că le este ruşine că sunt români.

Deunăzi, când îmi făceam rondul pe FB, am dat peste o postare de genul: „ El a-mi da mie mie…” unde forma la dativ a pronumelui„îmi” era pur şi simplu măcelărită şi tăiată de o biată cratimă, iar litera” î „era înlocuită cu litera „a”. WOW! Mai înţeleg mici şi banale typo, sau chiar unele dezacorduri gramaticale, dar să pui cu de la sine putere, o cratimă în inima unui biet pronume la dativ, mi se pare o imbecilitate şi o stupiditate de neiertat.

Citind acest afront adus limbii române, retina mea s-a simţit asaltată şi creierul meu a reacţionat în consecinţă, trăgând-o de mânecă pe cetăţeanca plecată pe tărâmuri australiene şi apostrofând-o puţin, vis-a-vis de această crasă eroare gramaticală.

Bineînţeles că analfabetă în cauza a reacţionat violent cu un ” I dont need your damn romanian spelling!” I-am spus că nici măcar nu era vorba de un “spelling”, ci de o greşeală majoră gramaticala. Duduia în cauza s-a şifonat şi imediat m-a şters de la ” friends” şi a dispărut în eter. Imi facuse o favoare pentru ca deja eram setat sa-i dau eu delete. M-am uitat puţin la profilul ei şi am dat peste un blog în care înşira 30 de motive pentru care îi era ruşine că este ROMÂN.

Am rămas masca, citind motivele sale, pentru care se ruşina cu identitatea de român şi într-un fel i-am dat dreptate, pentru că era normal să-i fie ruşine, din moment ce scria în limba romană că o repetentă. Imediat am pus o postare pe Facebook în care îmi exprimam indignarea vis-a-vis de atitudinea unora, care plecaţi, uită limbă romană şi îşi reneagă identitatea naţională.

Mie unul nu îmi este şi nu îmi va fi ruşine niciodată rusine că sunt ROMÂN( cu majuscule)! Îmi este însă ruşine pentru cocalarismul mioritic în care se scăldă România şi de faptele unor români, pentru jalea în care a ajuns o ţara cu un potenţial extraordinar, dar niciodata nu îmi va fi ruşine că sunt ROMÂN.

M-am născut ROMÂN, sunt ROMÂN şi voi plecă în lumea celor drepţi tot ROMÂN!
Voi sancţiona întotdeauna mojicia, prostia şi nesimţirea unor românaşi şi voi lua atitudine împotriva tuturor care îşi reneagă identitatea naţională sau măcelăresc limbă romană!

Cu respect pentru toţi cei care nu se ruşinează că sunt români, va salută un cetăţean umil, român-american,care nu va uită niciodată de unde a plecat şi nu se va ruşina niciodata de identitatea sa naţională…

Viorel Vintila
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…