Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel VINTILA – “Pitipoanca”

Viorel VINTILA – “Pitipoanca”

7 min read
0
0
566

Piţipoanca este echivalentul feminin al cocalarului masculin, fiind un hibrid, o struto-cămilă, dacă vreti, între „pisi” şi „bagaboantă”.  Echivalentul americanilor pentru piţipoanca este bimbo si de regulă sunt alintate cu simplu şi arhicunoscutul apelativ – Piţi! 

Piţipoancele sunt uşor de recunoscut după buzele conturate strident cu ruj roşu aprins, peste care s-au dat cu gloss că să pară wet (adică umede) de parcă ar fi băut din sticlă cu ulei şi au uitat să se steargă!!!

Desigur, etalează şi un decolteu foarte generos şi cu sclipici pe sânii descoperiţi mai mult de jumătate din cât poate acoperi sutienul. Ele oferă zâmbete largi numai masculilor potentaţi financiar, având o tehnică de flirt foarte bine pusă la punct!

Pentru plebea de rând, adică pentru cei fără potenţial financiar care să le sustină stilul lor de viată de piţipoancă elevată….piţipoanca îsi lasă colţurile gurii în jos oferind un flegmatism pe măsură sau o privire dispreţuitoare…

Din vocabularul unei piţipoance nu lipseşte iritantul şi omniprezentul: „Fată! Exemplu: „Fatăăăă, vezi că ăluia cu beamveu negru îi place de ţine, fată” De obicei vorbesc la un nivel fonic ridicat şi dacă eşti în apropierea lor, poţi află noile exemplare de piţipoance debutante care s-au alăturat lotului lor, care dintre ele şi-au „tunat” sânii sau şi-au „botoxat” buzele, dar şi cum le satisfac, sau nu, bărbatii/amanţii.

Ocupaţii de bază :  

Shopppingul, bântuială prin mall-uri şi cluburi şi saloanele de cosmetică.

Pasiuni:  

Shopping, clubbing şi saloanele de cosmetică…să nu credeţi că mă repet, dar ocupaţia şi pasiunea unei piţipoance sunt sinonime.

Caracter de piţipoanca:  

Sunt lăudăroase şi invidioase unele pe altele… se lăuda una alteia, fiecare după puteri, cu cadouri făcute de masculul potentat financiar. De asemenea o piţipoanca e tare-n clanţa, fiind o mahalagioaica care se respectă şi care nu iese niciodată din casă fără tupeul ei first class.

O piţipoanca are că rampă de lansare, prezentarea vremii la un post de TV, după care sare pe un post de asistentă( obiect de decor) la vreun post TV cu emisiuni pentru frustraţi şi refulaţi şi ,eventual, apare pe sticlă pe post de vedetă – fie ea cântăreaţa sau chiar artistă de telenovele.

IQ-ul unei piţipoance este format din două cifre, nu poate fi format din trei cifre, altfel ar fi prea deşteaptă si ar vedea şi realiză penibilul şi ridicolul în care se alintă.

Mass-media este zâna lor cea bună, fără de care nu ar putea există …tabloidele şi posturile TV le răsfaţă şi le alintă …aduc în prim plan toate secretele pitipoancei, toţi amanţii şi partidele de sex în natură sau în spatele uşilor de apartament sau de hotel; se spăla rufele murdare în faţă naţiunii mioritice devoratoare de bârfă ieftină şi de scandal.

Dacă Miţa Baston din „D-ale carnvalului” de Caragiale, ar fi trăit în ziua de azi, ar fi jucat la „pitici” în comparaţie cu aceste bimbo din secolul XXI.

Exemple de marca: Zavoranca, Cruduţa, „Burlacita” şi fostă muiere a ăluia căra cântă odată manele cu LA…îmi scăpa numele acum…îmi cer scuze piţipoancelor nemenţionate, dar aceste piţi mi-au venit în minte la momentul în care băteam din taste pe laptop.

Cocalarul şi piţipoanca, două emanaţii de după 1989, două atitudini, două moduri de viaţă de care ne izbim zi de zi şi care fac parte din faună noastră mioritică…apa trece…pietrele, cocalarii şi piţipoancele rezistă …. 

Viorel VINTILA

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…