Home Breaking News Stiri interne Virusul DRIDEX a fost lansat prin cea mai intensă campanie împotriva calculatoarelor din România

Virusul DRIDEX a fost lansat prin cea mai intensă campanie împotriva calculatoarelor din România

2 min read
0
0
226

ATENTIE !!! Un nou pericol pe Internet: România este ţinta unor atacuri informatice fără precedent. La o săptămână după ce SRI a avertizat despre prezenţa virusului TINBA, programatorii români de softuri antivirus au descoperit încă o aplicaţie extrem de periculoasă: virusul DRIDEX trimis în milioane de mesaje pe mailurile românilor.

dridex0

Două bănci româneşti, ţinta unor atacuri informatice fără precedent. Specialiştii au monitorizat câteva milioane de mailuri care conţineau periculoasa aplicaţie. Virusul este cu atât mai periculos cu cât, în aparenţă, vine de la expeditori siguri. În plus, este transmis prin fişiere word sau excel care, de obicei nu sunt periculoase.

Dridex este programat să atace clienţii a două bănci româneşti. una dintre acestea foloseşte tastatura virtuală pentru introducerea parolei. Aici troianul face capturi de ecran la fiecare click. Pentru cealaltă bancă, codul de autentificare este trimis succesiv şi la serverul băncii dar şi la hackeri.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce mananci in vacanta? TOP 5 SFATURI utile pentru o alimentatie sanatoasa

Planificarea unei vacante ofera cu siguranta o stare de bine si sentimente pe masura. Pe l…