Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Vom avea cale bătută către Platoul Bucegi

Vom avea cale bătută către Platoul Bucegi

4 min read
1
0
314

Drumul Judeţean 713, care face legătura între Sinaia, Dichiu şi Babele, va fi reabilitat. Autoritățile din cele două județe vecine care beneficiază de pe urma acestui segment de infrastructură și-au dat mâna pentru a duce lucrarea la bun sfârșit.

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Prahova a încheiat în acest sens un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar în curând vor demara şi lucrările.
Prin asfaltarea căii de acces către platoul Munţilor Bucegi se doreşte atragerea investitorilor şi implicit, dezvoltarea turistică a zonei.
Nu este o misiune  uşoară pentru firma care se va ocupa de reabilitare, deoarece drumul forestier este accidentat şi are o lungime de 18 kilometri.
Reprezentanţii administraţiei locale din Buşteni spun că proiectul este curajos şi va aduce numai beneficii atunci când va fi finalizat, deoarece  în momentul de faţă, cu greu se poate circula pe el chiar şi cu ATV-urile. Investiţia se ridică la aproximativ 45 milioane lei.

Dezvoltarea turismului
„Este un drum care deschide porţile Platoului Bucegi. Ştim cu toţii că accesul aici este greoi, dar având atâtea obiective, cum ar fi Piatra Arsă, Cabana Babele, Sfinxul Babele, Vârful Omu, turiştii vor putea ajunge mult mai repede.
De asemenea, va fi şi o oportunitate pentru cei care doresc să investească într-o zonă mai sălbatică.
Proiectul este foarte important pentru noi, dar şi pentru cei de la Padina şi Bolboci, deoarece va facilita accesul implicit în acea zonă”, a precizat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
Drumul începe din DN 71 Sinaia-Târgovişte şi urcă apoi prin Parcul Natural Bucegi, trece pe la Piatra Arsă şi apoi se încheie la Cabana Babele. Reprezentanţii administraţiei locale din Buşteni spun că deja există scrisori de intenţie de la persoane interesate să construiască în vârf de munte baze sportive şi hoteluri.
De asemenea, în partea de Nord a judeţului Dâmboviţa, se doreşte realizarea unei microstaţiuni, dar şi a unui parc eolian.
Peisajul în zonă este deosebit şi pot fi admirate specii protejate prin lege, cum ar fi caprele negre sau cocoşii de munte.
Adelina ANEI

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

One Comment

  1. Balanica Ion

    5 august 2010 at 10:32 PM

    Sunt din Sinaia si am convins si copilul sa investim intr-o cabana asemanatoare cu cele din Elvetia, undeva spre (sau pe) platoul Bucegi. Ce sanse credeti ca voi avea? Cum ma sfatuiti sa actionez? Care administratie este mai deschisa la asa ceva, cea din Sinaia sau cea din Busteni?
    Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…