Home Breaking News Stiri Externe Votul decisiv din Parlamentul britanic privind acordul de Brexit negociat de May, programat pentru 15 ianuarie

Votul decisiv din Parlamentul britanic privind acordul de Brexit negociat de May, programat pentru 15 ianuarie

3 min read
0
0
586

Votul din Parlamentul britanic privind acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, negociat de premierul Theresa May, se va desfăşura pe data de 15 ianuarie, informează postul BBC News, citând surse guvernamentale.

Votul privind acordul de Brexit negociat de Theresa May era programat iniţial să aibă loc în decembrie, însă a fost amânată pentru săptămâna 14-18 ianuarie.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie, însă premierul britanic Theresa May întâmpină probleme în a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul de Brexit negociat de Guvernul britanic.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat recent că Marea Britanie se va afla pe un „teritoriu necunoscut” dacă Parlamentul britanic va respinge Acordul de Brexit negociat de Guvernul de la Londra.

Peste 200 de parlamentari britanici din diverse partide politice au semnat o scrisoare prin care îi cer premierului Theresa May să excludă opţiunea unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, informează site-ul postului BBC News.

Acţiunea a fost organizată de conservatoarea Dame Caroline Spelman şi laburistul Jack Dromey. Semnatarii scrisorii au fost invitaţi să se întâlnească marţi cu Theresa May.

Dame Caroline Spelman a declarat că ieşirea din UE fără un acord “va cauza pierderi de locuri de muncă şi va pune capăt revigorării activităţii industriale în regiuni precum West Midlands”.

Pe de altă parte, fostul ministru de Externe, Boris Johnson a declarat că opţiunea ieşirii din UE fără un acord este “cea mai apropiată de ceea ce oamenii au votat” la referendumul din 2016.

SURSA: https://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…