Home Vulcanul Etna: Scurgere de lavă, cenuşă şi pietre proiectate asupra Cataniei

Vulcanul Etna: Scurgere de lavă, cenuşă şi pietre proiectate asupra Cataniei

2 min read
0
0
139

Vulcanul Etna a prezentat o activitate intensă, în noaptea de miercuri spre joi, când pe unul dintre craterele acestuia a curs lavă şi a fost proiectată cenuşă asupra unui oraş din vecinătate, Catania (sud, în Sicilia), după care s-a înregistrat o atenuare, potrivit autorităţilor.

Activitatea vulcanică, ce constă în scurgerea de lavă foarte fluidă şi proiectarea de pietre şi cenuşă, s-a intensificat între orele 0.00 GMT (3.00, ora României) şi 4.00 GMT (7.00, ora României) şi a fost punctată de cutremure în craterele interne ale vulcanului, a anunţat Institutul de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Catania.

Lava a fost deversată într-o zonă deşertică, Valle del Bove. Experţi din cadrul Institutului au fost trimişi la faţa locului, pentru a efectua o survolare cu elicopterul a vârfului vulcanului.

Ca măsură de precauţie, autorităţile au închis, pentru câteva ore, aeroportul din Catania, oraşul cel mai apropiat de vulcan. Pistele aeroportului erau acoperite cu cenuşă vulcanică.

Apariţia neaşteptată a unor rafale de vânt, care au ridicat nori de praf închis la culoare, a determinat Autoritatea Aviaţiei Civile să amâne deschiderea aeroportului, prevăzută iniţial la ora 9.00 GMT (12.00, ora României).

Etna, cu o altitudine de 3.295 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Simți că nu mai dai randament la muncă? Iată TOP 5 activități pe care să le faci în weekend ca să fii mai productiv în timpul săptămânii!

Când îți dorești o carieră de succes, este imposibil să nu te stresezi la locul de muncă. …