Weekend-ul care urmează ar putea fi printre ultimele de la începutul acestui an de care iubitorii sporturilor de iarnă ar putea să profite.

Stratul de zăpadă permite încă practicarea skiului şi a snowboardului, iar temperaturile vor fi unele ideale pentru câteva ore petrecute în aerul de munte. Recomandări vin, însă, din partea salvamontişilor, care atrag atenţia că există riscul producerii de avalanşe, în special la altitudini mai mari.

Numeroşii turişti care vor migra spre Valea Prahovei sunt sfătuiţi să ocolească zonele de peste 1800 de metri, unde riscul de avalanşă este catalogat ca fiind 3. „Pe o scară de la unu la cinci, riscul este unul mediu, dar se va accentua în condiţiile încălzirii vremii. Teoretic, traseele sunt închise, aşa că turiştii nu ar trebui să ajungă în zonele superioare şi pe văi, dar, din păcate, noi nu avem efectivele necesare pentru a supraveghea toate intrările. Recomandăm prudenţă”, ne-a spus Gheorghe Haiduc, şeful de salvamont din Buşteni.

25 cm, stratul de zăpadă

În ceea ce priveşte temperaturile din weekend, trebuie să mai ştiţi că acestea nu vor depăşi 6 grade Celsius, însoţite de ploaie, lapoviţă şi un vânt rece, iar pe alocuri se va forma şi ceaţă. Tocmai această căldură şi precipaţiile pot antrena avalanşe de topire pe unii versanţi mai înclinaţi.

Stratul de zăpadă este în continuare de 25 cm la Sinaia şi Azuga şi de 35 cm la Buşteni.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…