Home Zăpadă bună de schi, pe Valea Prahovei

Zăpadă bună de schi, pe Valea Prahovei

3 min read
0
0
333

Cele mai bune condiţii de schi sunt în staţiunea Azuga, acolo unde stratul de zăpadă are 30 de centimetri pe pârtii.

Din acest weekend, la baza pârtiei Sorica din Azuga va funcţiona şi o bandă rulantă pentru schiori care va avea rolul unui telescaun. „Investiţia a costat 350.000 de lei şi a fost realizată din banii Primăriei. Acest mijloc de transport este ceva obişnuit în staţiunile montane din străinătate şi era normal să apară şi la noi”, ne-a declarat primarul Adrian Purcaru.

O urcare cu banda costă doi lei, iar programul de funcţionare este în fiecare sâmbătă şi duminică între 9.00-16.00. La Azuga se poate schia în acest weekend pe pârtiile Cazacu şi Sorica, acolo unde tunurile de zăpadă artificială funcţionează la foc continuu.

2.700 de lei, un tichet pe un an

Turiştii au la dispoziţie şi cele două teleschiuri care deservesc pârtiile Cazacu Variantă şi Sorica. O urcare cu teleschi-ul costă cinci lei, iar cu babyschi-ul trei lei. În Buşteni, pârtia Kalinderu este pregătită să îi întâmpine pe turişti.

O urcare cu telescaunul pentru schiori şi o urcare dus-întors pentru turişti costă 16 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii.

Un tichet nelimitat pentru tot sezonul este 2.700 de lei pentru adulţi şi 1.600 lei pentru copii. La Sinaia, pârtiile nu sunt funcţionabile până săptămâna viitoare, însă turiştii se pot plimba cu săniuţa. Închirierea costă cinci lei, cea din plastic, şi 20 de lei, săniuţa din fier.

Salvamontiştii spun că pe văi zăpada atinge peste un metru şi îi atenţionează pe turişti să nu se aventureze pe trasee nemarcate. Pentru acest weekend, meteorologi anu anunţat ninsori şi temperaturi sub -20 de grade sus pe munţi.

http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…