Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Zilele culturii la Buşteni „Sărbătoarea Sfinxului” ediţia a X-a, 2017

Zilele culturii la Buşteni „Sărbătoarea Sfinxului” ediţia a X-a, 2017

9 min read
0
0
522

Zilele Culturii la Buşteni „Sărbătoarea Sfinxului”, ediţia a X-a, 2017, a debutat vineri cu lansarea a două cărţi de referinţă, „La hotarele posibilului” şi „Zei de mucava” aparţinând lui Alecu Marciuc şi, respebctiv,  Iulianei Marciuc, tată şi fiică. La eveniment au participat, alături de personalităţi de seamă ai scrisului românesc şi reprezentanţi ai autorităţii locale ca domnul ing. Irinel Ghiţă, primarul oraşului Buşteni, domnul Nae Savel, viceprimar şi alţii.

Sâmbătă 05 august 2017, în cadrul „Festivalului India” a avut loc o seară de muzică tradiţională indiană precum şi un bazar cu produse tradiţionale originare din India. Perticipanţilor la eveniment li s-au oferit câte o carte din filosofia indiană dar şi dulciuri specifice indiene.

Duminică, 06 august, a fost dedicată copiilor care au putut participa la un spectacol interactiv de teatru pentru copii, Habarnam în ţara poveştilor” prezentat de trupa de teatru „Voinicel” din Târgovişte. Copiii aflaţi în sală au avut posibilitetea să întruchipeze o serie de roluri în cadrul poveştilor desfăşurate pe scenă.

În continuare, evenimentele Zilelor Culturii la Buşteni, se vor desfăşura potrivit programului anunţat anterior:

  • Luni, 07 august, ora 19.01, „O NOAPTE UMOROASĂ…”, Umor cântat şi caricaturizat de COSTEL PĂTRĂŞCAN şi DANIEL IANCU;
  • Marţi, 08 august, ora 19.00, „ARMONII DE AUGUST”, Concert de pian cu ANA ANTONIA TUDOSE;
  • Miercuri, 09 august, ora 19.00, „DOUĂ SURORI MORTALE”, Spectacol de teatru cu Teatrul particular Braşov cu DORINA ROMAN şi MONA CODREANU;
  • Joi, 10 august, ora 11.00, din nou o zi dedicată copiilor. De data asta „TEATRUL JUNIORdin Bucureşti va prezenta tot un spectacol interactive pentru copii : “ Ca să se supera oamenii gravi, gravi, gravi şi să se bucure copiii mici, mici, mici…”
  • Vineri, 11 august, ora 19.00, „NU SUNT PERFECT”. Spectacol folk cu trupa „Strada mare” din Braşov;
  • Sâmbătă, 12 august ora 19.00, un eveniment muzical în cadrul „Taberei de creaţie” organizată de casa de cultură a studenţilor din bucureşti. În spectacol, vor cânta muzică Folk-Pop BEBE ASTUR şi invitaţii săi;
  • Duminică, 13 august ora 19.00, un eveniment de excepţie: Orchestra JUNIOR condusă de GABRIEL BEBEŞELEA, avându-l ca solist la vioară pe Ştefan Apostu vor prezenta un concert simfonic. În program Antonio VIVALDI  – Simfonia în Sol Major,  RV 146; Antonio VIVALDI  – Concertul “Iarna” din ciclul Anotimpurile; Joseph HAYDN   – Simfonia nr. 45, “Despărțirea”
 CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…