Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Zilele libere de 1 Mai şi Paştele au înviat turismul pe Valea Prahovei

Zilele libere de 1 Mai şi Paştele au înviat turismul pe Valea Prahovei

9 min read
0
0
249

Cu o lună şi jumătate înainte de Paşte, şansele de a mai găsi locuri libere în hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei la începutul lunii mai se împuţinează pe zi ce trece. Unele unităţi de cazare sunt ocupate în proporţie de 80%, un motiv pentru cererea mare fiind şi perioada liberă dintre 1 şi 6 mai

totpal daily news

Dacă v-aţi decis să petreceţi pe Valea Prahovei zilele libere 1-3 mai sau Paştele, care pică pe 5 mai, sau chiar să le legaţi într-un concediu relaxant, acum este cazul să puneţi mâna pe telefoane şi să căutaţi prin ofertele încă disponibile în staţiunile de la munte. Mulţi au fost foarte prevăzători şi au rezervat de mult pachete turistice.

Anunţul Guvernului privind acordarea a încă două zile libere, pe 2 şi 3 mai, a fost un adevărat „boom“ pentru hotelieri.
La finalul Paştelui, aceştia ar putea trage linie pentru unul dintre cei mai buni ani la încasările de 1 Mai şi sărbătorile pascale. Nici administratorii de pensiuni şi hoteluri nu au stat cu mâinile în sân să le pice turiştii în camere, astfel că au pregătit pachetele turistice care includ o primire tradiţională pentru noaptea de Înviere, mâncare din bucătăria românească şi miel la proţap, programe artistice (formaţii de muzică live în restaurantele hotelurilor)şi reduceri sau acces gratuit la serviciile SPA.

Ofertele pleacă de la 75 de lei de persoană, cazarea timp de trei nopţi într-o cameră cu patru persoane la o pensiune de două margarete până 999 de lei de persoană – un pachet turistic complex la hotel de 3 sau 4 stele. Sinaia, cea mai căutată staţiune Aproximativ 10.000 de turişti ajung de fiecare Paşte la Sinaia, cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei, un punct de atracţie fiind şi slujba de Înviere de la Mănăstirea Sinaia, la care asistă mii de persoane. „Pachetele variază între 500 şi 560 de lei de persoană, în funcţie de tipul camerei şi cuprind trei nopţi de cazare, cu mic dejun, primire tradiţională în noaptea de Înviere cu vin, ouă roşii şi cozonac şi masă festivă în ziua Paşte“, ne-a spus Ciprian Stanciu, manager la Hotel Anda din Sinaia.

La hotelurile de 3 şi 4 stele ale acestui resort, 80% dintre camere au fost deja ocupate. Turiştii cazaţi aici vor primi şi o reducere de 20% la tariful de închiriere pentru o zi la centrul de biciclete din parcul „Dimitrie Ghica“ din Sinaia. Şi la Hotelul Rina din Sinaia (3 stele), pachetele turistice au preţuri asemănătoare: 890 lei camera dublă/sejur sau 599 lei camera single/sejur. Pachetul de servicii include 3 nopţi de cazare cu mic dejun bufet inclus, primire tradiţională cu ouă roşii şi un delicios cozonac în Noaptea Învierii, dejun pastoral în data de 5 mai cu un bogat program artistic, parcare şi acces la piscină. Un hotel de 4 stele ridică ştacheta până 999 de lei de persoană preţul unui sejur de Paşte. La Hotel Rowa Dany din Sinaia, acesta include patru nopţi de cazare în cameră dublă premium cu mic dejun inclus, mesele tradiţionale din noaptea de Înviere şi ziua de Paşte, program artistic şi acces la centrul SPA, unde vă puteţi bucura de piscină, saună, masaj, fitness şi solar. Mai ieftin la pensiune Mai ieftin este în pensiunile din Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Pachetele cuprind în general doar cazarea, de două până la patru nopţi, dar există şi posibilitatea închirierii integrale a pensiunilor. Ofertele pleacă de la 100 de lei, costul unei camere în care sunt cazate patru persoane, pentru cel puţin trei nopţi (vilă de două margarete din Buşteni), 150 de lei pe noapte camera dublă matrimonială deluxe (pensiune de trei margarete din Sinaia) sau camera dublă la 110 lei (pensiune de două margarete din Azuga). Foto Valea Prahovei se pregăteşte pentru un Paşte bogat în turişti Şi în cazul pensiunilor, oferta mai este valabilă doar pentru un anumit număr de locuri sau doar pentru apartamente şi garsoniere din cadrul vilelor, cele mai solicitate fiind camerele duble obişnuite, la tarife cuprinse între 100 şi 150 de lei pe noapte.

O vilă se poate închiria integral cu aproximativ 3.000 de lei pentru trei nopţi, iar în cazul unora dintre pensiuni închierea pentru patru nopţi vine cu un bonus de o noapte de cazare pentru grup. Anul trecut a fost un Paşte ploios Anul trecut, Paştele a picat în aprilie, iar vremea mohorâtă, cu ploi repetate şi abundente, a ţinut turiştii de parte de staţiunile montane de pe Valea Prahovei.
Gradul de ocupare din unităţile de cazare omologate a fost de 50-60%, chiar dacă preţurile au fost aceleaşi din 2011. 2013 ar putea fi cel mai bun de la declanşarea crizei pentru hotelierii de pe Valea Prahovei pentru sezonul 1 Mai – Paşte, având în vedere că rezervările ating deja un grad de ocupare de 80% în multe dintre unităţile de cazare.

Citeste mai mult: adev.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…