×

Ziua Lacului Paltinul in week-end pe Valea Doftanei

Ziua Lacului Paltinul in week-end pe Valea Doftanei

Lacul Paltinu este în sărbătoare! Sâmbăta, 3 septembrie 2011 sărbătorim cu entuziasm Ziua Lacului Paltinu. Evenimentul ce are loc în premieră face parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene, scopul este reprezentat de promovarea turismului pe aceste meleaguri. Peisajul pitoresc din zona judeţului Prahova garantează o relaxare binemeritată, turiştii pot respira aerul curat, pot admira zona superbă, ideală pentru plimbări şi pescuit.

112 Ziua Lacului Paltinul in week-end pe Valea Doftanei

Festivalul dedicat Zilei Lacului Paltinu va găzdui artişti ce vor încânta toţi spectatorii. Aceştia se pot bucura de dansurile şi datinile prezentate de ansamblurilor folclorice, de trupe de muzică uşoară de renume din zonă precum şi de nume recunoscute la nivel internaţional: Benone Sinulescu şi formaţia Compact. Ziua Lacului Paltinu va răsuna pe întreaga Vale a Doftanei, tradiţiile locului vor fi prezentate cu drag celor prezenţi, muzica si locul vor constitui motive întemeiate pentru a atrage turişti şi pentru a face cunoscută această zonă a României nedescoperită pe deplin. Iubitorii de natură sunt aşteptaţi să se bucure alături de invitaţii speciali, să admire peisajul minunat şi să descopere acest colţ pe care ţara noastră il oferă – Lacul Paltinu situat pe valea râului Doftana.

Cei prezenţi pot asista şi participa la programul special organizat atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Ziua de 3 septembrie va încanta prin muzică, voie bună şi multe surprize atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici, în general pe toţi turiştii ce sunt atraşi de frumos, de munte, de apă, de o zonă captivantă, iar seara va transforma festivalul într-o adevarată sărbătoare a muzicii. Specificul acestei destinaţii montane împreună cu programul special realizat vor fi principalele obiective pentru promovarea şi popularizarea zonei cu potenţial turistic deosebit, zonă de care trebuie să ne bucurăm cu toţii. Vizitând acest loc, mintea şi sufletul se vor încărca de frumos, de speranţă, de energie şi zâmbet. Organizatorul evenimentului este Fundatia Karitas, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Rânja

Fundatia Karitas

Email: office_karitas@yahoo.com

Tel: 0729.660.786

==========================

Lacul Paltinu

Barajul Paltinu este situat in Valea Doftanei din jutetul Prahova, pe cursul raului Doftana. Barajul Paltinu este situat la cota 645 m. si are o inaltime de 108m si o lungime de 455m. Constructia barajului a inceput in 1966 iar in anul 1971 a fost dat in folosinta, barajul a mai fost consolidat intre anii 1976 si 1982. Barajul serveste la alimentarea cu apa potabila a localitatilor Campina si Ploiesti, la producerea de energie hidroelectrica dar si pentru irigatul zonei Baicoi-Ploiesti.

barajul%2Bpaltinu%2Bsatelit Ziua Lacului Paltinul in week-end pe Valea DoftaneiLac de acumulare, foarte adanc, cu un ridicat risc de agatare pe fund. Din DN 1 se traverseaza orasul Campina pe directia Valea Doftanei, se circula pe soseaua care merge pe langa raul Doftana pana la baraj, exista si un mijloc de transport, un autobuz, care trece pe langa lac spre Valea Doftanei.
Barajul Paltinu este situat intr-o zona superba, ideala pentru relaxare, plimbari si aer curat. Se poate pescui pe partea dreapta a barajului, nu se poate accede pe baraj fiind pazit de jandarmi. Lacul este foarte bun pentru pescuitul pestilor rapitori: biban, stiuca si clean. Lacul de acumulare Paltinu este foarte adanc, pericolului de inec este foarte ridicat datorita curentilor, facand astfel scaldatul interzis. Din ultimile date pe care le avem, lacul este in proprietatea AGVPS.
In sectiunea barajului, valea are un profil caracterizat printr-o asimetrie pronuntata. Pe malul stang, se afla o terasa cu o latime de circa 100 m. Roca de baza este formata din gresie cu intercalatii de sisturi marnoase si argiloase. Roca de baza este traversata de mai multe falii si un sistem complex de fisuri.

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed