Home 140 de locuinţe sociale vor fi gata până la iarnă

140 de locuinţe sociale vor fi gata până la iarnă

3 min read
0
0
344

Cea mai mare problemă socială cu care se confruntă administraţia din Sinaia este lipsa locuinţelor. Tot mai mulţi oameni au ajuns pe drumuri după ce casele în care locuiau au fost revendicate de foştii proprietari. Unii dintre ei au primit sentinţele de evacuare şi în această toamnă vor fi daţi afară din case, iar alţii au fost deja evacuaţi şi locuiesc în condiţii inumane.

Situaţia disperată în care se află îi determină să meargă în audienţe la primărie ori de câte ori au posibilitatea, în speranţa că se va găsi o soluţie şi pentru ei. Singura lor speranţă sunt blocurile sociale care se află în construcţie, special pentru chiriaşii evacuaţi.

Din păcate, proiectul care a fost demarat de Vlad Oprea este parţial blocat de criza economică, iar din cele cinci blocuri sociale, doar două vor fi gata până în iarnă. Cele 140 de apartamente nu asigură nici pe departe necesarul de locuinţe pentru evacuaţi, deoarece în momentul de faţă la primărie sunt înregistrate aproximativ 600 de cereri. „Ne confruntăm cu o situaţie dificilă, pentru care, momentan, nu sunt soluţii. Încercăm rezolvarea problemei, dar din păcate guvernul nu ne dă banii necesari terminării celor cinci blocuri începute. Am reuşit să obţinem finanţarea pentru două dintre ele, care vor fi gata până la sfârşitul anului. Repartiţiile vor fi date în funcţie de punctajul obţinut pe baza dosarului depus de fiecare dintre solicitanţi”, a spus primarul Vlad Oprea.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …