Home 40 mil. € si 300 de angajari intr-o noua fabrica la Ghimbav

40 mil. € si 300 de angajari intr-o noua fabrica la Ghimbav

9 min read
10
0
1,430

Premium Aerotec a inaugurat cea mai mare unitate de productie de componente Airbus din regiune.  Centrul va fi complet in 2013. Gigantul EADS, prin filiala sa Pre­miu­m Aerotec, a inaugurat ieri noua fabrica de componente de avioane in localitatea Ghimbav, judetul Brasov. Unitatea de productie a componentelor pentru avioa­ne a fost construita in doar 14 luni si a fost inaugurata de presedintele Consiliului de Administratie al EADS, Louis Gallois, in prezenta autoritatilor romane.

Noua unitate va produce si va asambla in prin­cipal componente meta­lice pentru toate programele din seria Airbus (familia A320, A330, A380).  Investitiile Premium Aerotec in fabrica de la Brasov, cu o suprafata construita de 60.000 mp, se ridica la aproximativ 40 mil. euro. La randul sau, guvernul va acorda un ajutor de stat de 19 milioane de euro pe parcur­sul investitiilor de la fabrica de compo­nente, pana acum fiind date 4-5 milioane de euro, dupa cum a precizat premierul Emil Boc, prezent la inaugurare.

Premium Aerotec este cel mai impor­tant producator european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, clientul sau principal fiind compania Airbus. Presedintele Consiliului de Admi­nistratie al EADS a apreciat rolul pe care il joaca Romania in dezvoltarea industriei aeronautice din Europa. „Suntem incan­tati ca putem sustine Romania in dezvol­tarea sectorului sau aeronautic, prin localizarea Premium Aerotec si a altor filiale EADS ca, de exemplu, Eurocopter, aici, in Brasov. EADS isi extinde astfel pre­zenta in mediul industrial din Romania, prezenta care de altfel s-a facut simtita  deja prin proiecte importante si am remarcat competentele angajatilor locali, care sunt impresio­nante. In privinta noii fabrici, pot sa spun ca noua unitate Premium Aerotec va deveni o parte importanta a lantului de furnizori ai grupului EADS si va con­tribui la cresterea competitivitatii industriei aeronautice europene”, a de­clarat Louis Gallois.

1,3 mil. piese pe an

La inceputul acestui an compania Premium Aerotec a demarat la Ghimbav productia de componente pentru avioa-ne. „Pe 3 aprilie 2010 a fost semnat con­tractul, pe 5 mai 2010 am pus piatra de temelie, iar in decembrie 2010 am primit autorizatia pentru prima etapa de constructie. Primele livrari de compo­nente  au urmat in luna ianuarie. In martie 2011 am inceput lucrarile la a doua etapa de constructie a fabricii, cea inau­gurata astazi”, explica Dieter Mei­ners, CEO Premium Aerotec. Pana in acest moment, la fabrica din Gimbav s-au pro­dus aproximativ 180.000 de com­ponente, dar potrivit oficialilor compa­niei numarul de componente fabricate aici se va ridica la 1,3 milioane pe an. „Inca de la inceput a devenit clar pentru noi ca trebuie sa avem cele mai bune echipamente si cei mai instruiti oameni. De aceea consider ca aceasta fabrica este una dintre cele mai moderne din Europa, iar mare parte din personal a fost format in Germania. In privinta angajatilor, in prezent avem aproximativ 260, dar urmeaza ca pana la sfarsitul anului viitor numarul acestora sa ajunga la aproxi­mativ 550”, a tinut sa precizeze  Dieter Meiners.

Afaceri de 1,3 miliarde de euro

Principalul domeniu de activitate al Premium  Aerotec se concentreaza pe dezvoltarea si construirea de structuri din titan, aluminiu si fibra de carbon, precum si de sisteme pentru producerea acestora, necesare pentru aparatele de zbor. Fabrica Premium Aerotec din Brasov se axeaza in principal pe prelu-crarea metalelor prin procesele de frezare, strunjire si debavuare. „Pentru a obtine performantele pentru industria aeronautica, lucram cu centre de pre­lucrare in 5 axe si strunguri de ultima generatie”, ne-a declarat un muncitor de la fabrica din Ghimbav. Fabrica va avea ca punct principal de activitate si producerea profilelor speciale prevazute pentru constructia structurilor de aero­nave usoare. Tot aici, Premium Aerotec va dezvolta sectiunea responsabila cu pregatirea de ansamble si subansamble pentru seriile Airbus aflate in fabricatie acum, dar si pentru viitorul model de avion Airbus A350XVB. Premium Aerotec si-a inceput activitatea independenta la 1 ianuarie 2009, fiind o filiala 100% a EADS N.V. Astfel, noua companie Premium Aerotec GmbH a preluat activitatile fabricilor EADS din Ausburg, precum si a fabricilor Airbus din Nordenham si Varel. Compania are peste 7.000 de angajati si a obtinut in 2010 o cifra de afaceri de 1,3 mld. euro.
SURSA: http://www.financiarul.com

Mai angajăm 300 de oameni la fabrica din Ghimbav

Louis Gallois, 67 de ani, directorul executiv al EADS, un gigant mondial cu afaceri de 45 de miliarde de euro anual, spune că România a făcut progrese importante de la ultima sa vizită în urmă cu zece ani şi că acum îi dă impresia unei ţări care se dezvoltă rapid.

“Ultima oară când am vizitat România a fost acum zece ani şi la revedere am găsit-o complet schimbată în bine, cu clădiri moderne, străzi curate, multe maşini moderne, poate prea multe.

Toate acestea îmi dau impresia unei ţări care se dezvoltă rapid în sectorul imobiliar şi în producţie, lucru confirmat şi de prezenţa noastră aici”.

Gallois, un executiv de top care a lucrat la începutul carierei în guvernul Franţei, a fost prezent ieri în localitatea braşoveană Ghimbav, unde EADS are o fabrică ce produce componente pentru avioanele Airbus. Fabrica are 260 de angajaţi, dar va ajunge la 550 de oameni până în 2013.

SURSA: http://www.zf.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

10 Comments

 1. sulica gabriel

  13 mai 2012 at 5:59 PM

  sunt interesat de firma dumneavoastra si asi vrea sa ma angajez si eu

 2. camenschi gheorghe

  12 iulie 2012 at 4:55 PM

  sot si sotie dorim angajare in firma dumneavoastra.Cum putem sa va contactam ptr.un interviu.?

 3. pop loredana

  31 ianuarie 2013 at 11:05 AM

  buna ziua ma numesc pop loredana si caut un locde munca am mai lucrat an rulmentu presator autoliv operator acim fac un curs operator cnc va multumesc daca aveti un post liber si pentu mine va multumesc din suflet tel 0752833389

 4. iulia

  5 mai 2013 at 8:41 PM

  buna ziua sunt interesata de un post in firma dumneavoastra

 5. Teodora

  30 aprilie 2014 at 11:18 AM

  buna ziua imi caut de munca si as dorii sa ma angajez la dumneavoastra multumesc frumos.

 6. Pascu Cristina

  12 ianuarie 2015 at 8:17 PM

  Buna ziua!Am citit despre firma d-voastra si mi-as dori sa ma angajez si eu. Va multumesc!

 7. Mitran Melania

  4 aprilie 2015 at 4:30 PM

  Buna ziua,frezor universal de meserie fosta angajata a fabricii UTB tractoru sunt interesata de un loc de munca la firma dumneavoastra,multumesc.

 8. ROTILA LILIANA

  30 septembrie 2015 at 10:07 AM

  Buna ziua,an citit despre firma d-voastra si mi-as dori sa ma angajez si eu.Va multumesc

 9. Plesa Nicolae Andrei

  13 septembrie 2016 at 11:46 AM

  Sunt propietarul unui teren de 1hectar cu,constructi cum ar fi hale ateliere plus casa si din auzite cautati asa ceva pentru asamblari si constructi piese .

 10. adina popa

  13 septembrie 2016 at 9:47 PM

  Buna..melania mitran…cum pot lua legătură cu tine???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…