Home A doua şansă pentru brazii de Crăciun

A doua şansă pentru brazii de Crăciun

3 min read
0
0
223

Artişti din Cehia şi voluntari români vor planta joi în Parcul Izvor sute de brăduţi de Crăciun adunaţi de la oameni sau găsiţi pe străzile Bucureştiului după sărbători.

Iniţiatorii proiectului Second Chance („A doua şansă”) sunt artiştii cehi Michaela Klakurkova şi Jan Zaloudek. Ei încearcă prin acest proiect să îi determine pe oameni să recicleze.

„Trăim într-o lume în care lucrurile sunt folosite o singură dată şi apoi aruncate. Unul din scopurile instalaţiei noastre este acela de a-i face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a arunca ceva la gunoi”, declară Jan Zaloudek.

Evenimentul va avea loc simultan în Parcul Izvor din Bucureşti şi în centrul oraşului Praga, în faţa Teatrului Naţional. De altfel, această instalaţie artistică a fost realizată pentru prima dată anul trecut în Praga şi a avut foarte mult succes.

„Instalaţia este originală, artistică, ludică, plus că îi face pe oameni să cadă pe gânduri. Acestea sunt motivele pentru care acest proiect este special”, spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh în Bucureşti, cel care i-a adus în România pe cei doi artişti şi a organizat evenimentul.

Pădurea efemeră de brazi de Crăciun va fi montată cu ajutorul voluntarilor, pentru a marca în mod simbolic începutul anului internaţional al voluntariatului. Bucureştenii îşi pot aduce bradul de acasă pentru a-i ajuta pe voluntari să monteze instalaţia de brazi.

Instalaţia va fi lansată oficial joi, pe 13 ianuarie, la ora 16.00 şi va dura o săptămână. Proiectul este organizat de Centrul Ceh în Bucureşti cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (A.L.P.A.B.).

„Mesajul artiştilor cehi ar trebui să fie un impuls pentru toţi bucureştenii, în acordarea unei a doua şanse brazilor care ne-au împodobit casele de sărbători”, a declarat Radu Popa, director general A.L.P.A.B.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…