Home “Grupul celor patru”, sarbatorit de Ziua Nationala a Culturii Romane

“Grupul celor patru”, sarbatorit de Ziua Nationala a Culturii Romane

3 min read
0
0
304

ArtSociety ii va celebra pe artistii care au fost membrii in “Grupul celor patru”, sambata, 15 ianuarie, de Ziua Nationala a Culturii Romane, se arata intr-un comunicat remis StirideBine.ro.

“Grupul celor patru” era format din Nicolae Tonitza (foto alaturi: tablou semnat de el) si din colegii sai de breasla – Stefan Dimitrescu, Francisc Sirato si Oscar Han. Pe la jumatatea anilor ’20, cei patru artisti si-au format propriul grup, numit simplu “Grupul celor patru”.

Grupul celor patru” nu era un grup bazat pe un program strict, cu un regulament si obligatii, ci o asociere intre prieteni, asociere care avea la origine nu atat similitudinile artistice dintre cei patru, cat legaturile profund personale, tainice ale amicitiei.

Desi “Grupul celor patru” si-a incetat activitatea in anul 1933, odata cu disparitia lui Stefan Dimitrescu, importanta sa in istoria artei romanesti este deosebit de importanta, iar organizatorii evenimentului spun ca “Grupul celor patru” nu trebuie uitat.

Astfel, de Ziua Nationale a Culturii Romane, la sediul Centrului Cultural ArtSociety va avea loc o masa rotunda despre “Grupul celor patru“, care marcheaza in acelasi timp inchiderea expozitiei, care a fost deschisa publicului incepand din octombrie 2010.

Masa rotunda se va desfasura in jurul intrebarii:

Credeti ca o expozitie dedicata Grupului celor patru, la aproape 80 de ani dupa disparitia lui, isi mai are rostul?

Aceasta intrebare va constitui motivatia discutiei la care sunt provocate personalitatile lumii artistice, sambata, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul Centrului Cultural ArtSociety din Strada Logofat Luca Stroici, nr.18.

ArtSociety ii invita pe bucuresteni pe aceasta cale sa viziteze expozitia “Grupul celor patru” in ultimele zile in care va mai fi deschisa publicului: sambata, 15 ianuarie, intre orele 11.00 si 19.00 si duminica, 16 ianuarie, intre orele 11.00 si 14.00.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …