Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia A inceput cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, la Sinaia

A inceput cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, la Sinaia

6 min read
0
0
433
Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie şi-a deschis porţile în acest an, la Sinaia, pe 7 octombrie. Festivitatea de deschidere a Congresului a avut loc în Sala Teatru, Casino Sinaia, avându-l invitat de onoare pe scriitorul şi filozoful Gabriel Liiceanu.
Congresul de Cardiologie este unul dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice medicale din ţară. Acest fapt se datorează numărului mare de participanţi din România şi de peste hotare din fiecare an şi valorii ştiinţifice a prezentărilor şi lucrărilor originale din Congres.
Printre temele abordate în prima zi a Congresului se regăsesc şi „Paradoxul obezităţii”, „Decizii dificile în patologia valvei aortice”, „Cardiopatia Ischemică – Infarct”, „Evaluarea neinvazivă a hemodinamicii: valoare şi limite”. Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie este un prilej extrem de important pentru ca medicii cardiologi să se întâlnească şi  să dezbată noile descoperiri din anul anterior, dar şi să găsească soluţii optime în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor cardiologice. De asemenea, cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie este un moment important de bilanţ al Societăţii Române de Cardiologie.
Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie vine şi în acest an cu o serie de subiecte de larg interes. Astfel, în cadrul Congresului, ce se va încheia pe 9 octombrie, vor fi discutate noile ghiduri ale Societăţii Europene de Cardiologie lansate în 2010 la Congresul European de la Stockholm. Un element de noutate în Congresul de Cardiologie de la Sinaia, potrivit preşedintelui Societăţii Române de Cardiologie, dr. Dan Deleanu, este sesiunea comună cu Federaţia Europeană a Academiilor de Ştiinţe Medicale.
Tot un element de noutate este şi sesiunea comună între Fundaţia Română a Inimii şi fundaţii naţionale membre ale European Heart Network. Totodată, simpozioanele comune cu medici specializaţi în pneumologie, reumatologie şi gastroenterologie evidenţiază încă o dată colaborarea Societăţii Române de Cardiologie cu alte societăţi medicale româneşti. În cadrul celui de-al 49-lea Congres de Cardiologie va continua, ca în fiecare an, „Sesiunea tânărului investigator”. Cu acest prilej, şase tineri cardiologi, cu vârsta până în 35 de ani, vor concura pentru cele trei premii acordate de Societatea Română de Cardiologie pentru cele mai valoroase lucrări originale.
Prima zi a celui de-al 49-lea Congres de Cardiologie a oferit participanţilor o serie de conferinţe şi dezbateri, ce au avut ca moderatori şi invitaţi specialişti renumiţi în cardiologie, precum dr. Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, prof. Dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiologie, Secţia a II-a de Cardiologie, Institutul „C. C. Iliescu” Bucureşti, prof. Dr. Cezar Macarie, Cardiologie I, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. C. C. Iliescu”, conf. Dr. Ioan Mircea Coman, Clinica de Cardiologie Fundeni, prof. Dr. Dragoş Vinereanu, şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, prof. Dr. Maria Dorobanţu, şef Departament Cardiologie, Spitalul Floreasca, conf. Dr. Florin Mitu, medic primar medicină internă şi cardiologie, Secţia a VI-a Medicală, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, prof. Dr. Carmen Ginghină, şef clinică, Clinica de Cardiologie, Spitalul Fundeni, prof. Dr. Radu Căpâlneanu, fost preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie, actual director al Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Prima zi a Congresului a fost marcată şi de lansarea a două cărţi.„Mic Tratat de Cardiologie”, ce aparţine prof. Dr. Carmen Ginghină şi lucrarea Societăţii Române de Cardiologie „RO-STEMI”.
Sursa: SanatateaTV
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…