Specialiştii în protecţia mediului ne atrag atenţia că uleiul folosit la gătit este deosebit de nociv. Poluează apa şi solul şi poate înfunda canalizarea. De aceea uleiul uzat trebuie depozitat într-un recipient cu capac şi predat firmelor de reciclare, specializate în domeniu, iar nu aruncat la întâmplare.  “Toţi operatorii care au restaurante, hoteluri, pensiuni şi au astfel de deşeuri trebuie să le ducă către operatorii autorizaţi pentru a fi distruse. Nu pot fi lasate în locuri neamenajate, trebuie distruse pentru a fi în siguranţă şi a nu aduce atingere mediului ” a atras atenţia  Ciprian Bancilă, director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov.

Reprezentanţii unui ONG ce activează în domeniul mediului vor desfăşura sâmbăta aceasta în Piaţa Star o acţiune de colectare a uleiului uzat, între orele 10.00 şi 14.00. Trebuie doar să aduceţi grăsimile într-un recipient care să aibă capac. Uleiul uzat poate fi reciclat. Producătorii de bio-combustibil de tip diesel au început să-l foloseacă pe post de materie primă. La Braşov există câteva firme specializate în reciclarea grăsimilor alimentare. Din păcate nu toţi braşovenii ştiu asta. Unii îl aruncă la întâmplare, alţii îl refolosesc în gospodării.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TOP 5 locuri in care se distreaza pe cinste orice prahovean!

Fiecare om vrea sa traiasca frumos, sa se bucure cat mai mult de viata in prezenta prieten…