Home ADIS organizeaza atelierul “Tanar si Diferit” la Busteni

ADIS organizeaza atelierul “Tanar si Diferit” la Busteni

3 min read
1
0
348

Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza in perioada 21 – 23 ianuarie 2011, la Busteni atelierul educational “Tanar si Diferit” in cadrul proiectului cu acelasi nume

Evenimentul isi propune dezvoltarea invatarii interculturale pentru 20 de tineri (10 romi si 10 neromi) cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani din municipiul Fetesti, judetul Ialomita in vederea promovarii diversitatii culturale si a egalitatii de sanse in randul locuitorilor orasului pentru prevenirea si combaterea atitudinilor si comportamentelor dicriminatorii fata de etnicii romi.

Atelierul va cuprinde workshop-uri tematice in care vor fi abordate, intr-o maniera interactiva, diversitatea etnica, identitatea culturala, cultura si traditiile rome, prevenirea si combaterea discriminarii, ce inseamna Uniunea Europeana, care sunt valorile si principiile UE.

In cadrul atelirului va fi lansat si un concurs de eseuri si desene cu privire la diversitate in general, diversitate culturala in special pentru a da oportunitatea tinerilor sa-si exprime liber perceptiile asupra fenomenului discriminarii, principiului egalitatii de sanse, diversitatii culturale. Acestea vor fi publicate ulterior intr-o brosura care va fi diseminata catre unitatile de scolare din judetul Ialomita.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului „Tanar si Diferit” derulat in perioada 1 decembrie 2010 – 1 aprilie 2011 in municipiul Fetesti, judetul Ialomita de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul „Tineret in Actiune”.

Informatii suplimentare privind acest proiect se pot obtine de la Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, str. Calea Serban Voda, nr. 282, bl. 3B, sc. D, ap.97, Sector 4, tel. 432.81.21, fax: 031-432.81.22, mobil: 0745.282.584, e-mail: office.adis@yahoo.com

Nume: Ionel Manu
Companie: Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala
E-mail: office.adis@yahoo.com
Website: www.adis.org.ro

SURSA: http://www.ecomunicate.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. cristina

    25 ianuarie 2011 at 5:52 PM

    vreau sa spun ca ma bucur foarte mult ca am luat parte la acest proiect unde am invatat un lucru foarte important ca indiferent de etnie mai inainte de toate suntem oamenii si ne nastem cu drepturi egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…