Home Astazi se implinesc 6 ani de la moartea capitanului Asesoftului, Toni Alexe

Astazi se implinesc 6 ani de la moartea capitanului Asesoftului, Toni Alexe

3 min read
0
0
165

O veste groaznica zguduia lumea sportului romanesc in dimineata zilei de 21 ianuarie 2005. Toni Alexe, capitanul campioanei CSU Asesoft, isi pierdea viata intr-un tragic accident de masina, la intrarea in Sinaia.
Totul a inceput in seara de 20 ianuarie. CSU Asesoft reusea sa rastoarne calculele hartiei si sa obtina o calificare miraculoasa in Final 4-ul Conferintei de Sud al FIBA Eurochallenge. Alb-albastrii invingeau Spartak Euroins cu 82 la 52, anuland astfel esecul de la Sofia, 81 la 98. Cvartetul Bulatovic – Burlacu – Alexe – Krasic izbutea 69 de puncte, iar Asesoft atingea in premiera turneul final regional.

Toni Alexe era cel care inscria primul cos al intalnirii, si tot cel ce aresta mingea in secundele de final, in aplauzele unui public incandescent. Capitanul isi facea echipa sa viseze frumos, insa cateva ore mai tarziu totul avea sa se transforme intr-un cosmar.

In jurul orei 06:00, Toni Alexe deceda in urma coliziunii masinii sale cu un autocamion, la intrarea in Sinaia. Sositi la locul accidentului, medicii nu puteau face altceva decat sa constate moartea celui care se grabea sa ajunga la Oradea pentru a-si vedea familia.

Au trecut 6 ani de atunci, timp in care CSU Asesoft a castigat 6 titluri de campioana, 5 cupe si FIBA Europe Cup in 2005. Spiritul lui Toni Alexe a ramas prezent in Sala Olimpia. Spiritul de invingator imprimat de “unicul capitan” prin evolutiile sale a cantarit decisiv in momentele de rascruce ale alb-albastrilor. Ploiestiul a ramas acelasi oras de campioni pe care Toni Alexe l-a parasit definitv in acea dimineata fatidica. Asesoft nu a predat stacheta, si nici nu o va face curand. Etalonul performantei in sportul de echipa poarta un nume, aflat sub patronajul unui singur suflet, Toni Alexe.

www.csuasesoft.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…