Home Breaking News Stiri Exclusive Află care sunt cele 4 schimbări majore pe care le-a adus internetul în ultimul deceniu!

Află care sunt cele 4 schimbări majore pe care le-a adus internetul în ultimul deceniu!

6 min read
0
0
685

În ultimii ani, internetul a căpătat amploare pe mai multe segmente, contribuind major la apariția și dezvoltarea atât a rețelelor de socializare, cât și a joburilor online. Din ce în ce mai multă lume utilizează aceste platforme, integrându-le complet în viața personală și profesională. Tehnologia evoluează într-un ritm rapid și poate fi dificil, uneori, să-ți amintești cum stăteau lucrurile cu doar câțiva ani în urmă.

În acest articol, vei afla care sunt cele 4 schimbări majore pe care le-a adus internetul în ultimul deceniu!

 

  • A crescut numărul de utilizatori ai rețelelor de socializare

 

Rețelele de socializare fac parte, cu siguranță, din viața ta și îți influențează, în mod direct, timpul și activitățile. Faptul că ești în contact cu atâția oameni poate fi un privilegiu, dacă faci totul cu măsură. Există nenumărate avantaje ale acestui univers, însă trebuie să ții cont, în permanență, și de anumite riscuri și dezavantaje. Nu uita că timpul tău este important – folosește-l într-un mod util și găsește un echilibru propice între lumea virtuală din online și lumea reală din offline.

 

  • Au apărut joburi noi

 

Piața muncii s-a schimbat enorm de mult în ultimii ani, dobândind o dinamică nouă și nemaiîntâlnită până în prezent. Au fost create numeroase joburi online sau remote (de acasă), în diferite domenii care s-au extins. O paletă largă de opțiuni stă la dispoziția oricui dorește și, de aceea, mulți preferă să lucreze în online, având beneficii financiare considerabile de pe urma acestor oportunități. Tinerii se simt mult mai atrași de acest lucru și, astfel, sunt tentați de banii făcuți din videochat, vlogging, web design, sau alte zone care s-au ramificat în mediul virtual.

 

  • S-a mărit volumul de informație

 

Accesul la informație este o șansă extraordinară pentru oamenii contemporani, fiindcă orice răspuns este doar la un click distanță. Poți găsi, cu ușurință, articole sau cărți la care, înainte de era internetului, nu ai fi avut deloc acces. Astfel, acest aspect este important, deoarece poate modifica substanțial nivelul de educație al tuturor. Totuși, un risc posibil vine sub forma informațiilor greșite sau false (de tipul fake news). Pentru cineva care nu se documentează suplimentar, acestea pot avea un impact decisiv în formarea opiniilor personale și colective, dat fiind că, deseori, este greu de verificat veridicitatea știrilor respective.

 

  • Comunicarea e mai rapidă și mai ușoară

 

Un alt plus pe care îl oferă internetul se regăsește sub forma unei comunicări rapide și facile. Este mult mai ușor să intri în contact cu oameni de pretutindeni – fapt care dărâmă barierele anterioare. Datorită acestui lucru, distanțele geografice nu mai sunt importante și devin inutile în lumea construită prin intermediul social media. Însă, acest lucru poate deveni negativ, dacă observi că petreci mai mult timp cu prietenii virtuali decât cu cei reali. Așadar, și în acest caz, cumpătarea este cea mai bună metodă pe care o poți pune în practică, pentru a evita excesele și alienarea socială.

Prin urmare, internetul a adus numeroase beneficii în viețile tuturor, schimbând radical felul în care oamenii se raportează unii la ceilalți. Există numeroase aspecte pentru care poți să te bucuri de evoluția tehnologiei, însă nu trebuie să faci abstracție de riscurile care te pot afecta pe parcurs. Fii echilibrat și adoptă tactici care să te ajute în ambele privințe!

Sursă foto: pixabay.com
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …