Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Aglomeraţie pe pârtiile de schi de pe Valea Prahovei

Aglomeraţie pe pârtiile de schi de pe Valea Prahovei

5 min read
0
0
373

Pârtiile din staţiunile Azuga, Sinaia şi Buşteni au fost luate cu asalt de sute de turişti care petrec sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei. Stratul de zăpadă măsoară între 15 şi 30 de centimetri, pe unele dintre pârtii având loc accidente de schi, fără consecinţe grave.

Peste 500 de turişti s-au aflat, în zilele de Crăciun, pe pârtiile Cazacu şi Sorica din Azuga, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri. Aici teleschi-ul şi babyschi-ul funcţionează pe cele două pârtii. Alţi 500 de turişti au petrecut sărbătoril pe pârtia Kalinderu din Buşteni. Ion Vasilescu, administratorul pârtiei, a declarat că sâmbătă, la ora 17:00, a fost aprinsă pentru prima dată pe pârtia Kalinderu 1 instalaţia de nocturnă, care va rămâne în funcţiune atâta timp cât turiştii se vor afla pe pârtie. Administraţia domeniului schiabil de la Buşteni va inaugura în acest sezon şi pârtia Kalinderu 2, care are o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 70 de metri.

La Sinaia nu se schiază în condiţii bune, însă aproximativ 400 de turişti au urcat pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă măsoară cel mult 20 de centimetri. Doi turişti s-au accidentat, sâmbătă, după ce au căzut pe pârtie, unul suferind o entorsă, celălalt o fractură de braţ, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.

Mii de turişti au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în cele trei staţiuni prahovene. Cea mai căutată destinaţie turistică de pe Valea Prahovei a fost şi anul acesta Sinaia, unde gradul de ocupare cu o zi înainte de Crăciun este de aproximativ 95 la sută. Hotelurile, vilele şi pensiunile din Sinaia au, în total, aproximativ 10.000 de locuri de cazare.

În staţiunea Buşteni, cu o zi înainte de Crăciun erau rezervate aproximativ 70 la sută dintre cele 7.000 de locuri de cazare. La rândul lor, hotelierii din Azuga raportează un grad de ocupare de peste 80 la sută. Anul acesta, staţiunea Azuga, cea mai mică dintre cele trei staţiuni din Prahova, a atras tot mai mulţi turişti, fiind prima în care s-a schiat în această iarnă şi singura în care funcţionează un hotel de cinci stele.

Preţurile de cazare în cele trei staţiuni variază, în funcţie de condiţii şi de numărul de nopţi de cazare. Pentru sărbătorile de iarnă hotelierii au pregătit oferte speciale, respectiv pachete turistice ale căror preţuri pornesc de la 300 de lei de persoană şi ajung la câteva sute de euro.

Sursa: mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivalul În Memoriam „Iulică Baradache”

În data de 29 august 2021, la Comarnic, într-o locație din vecinătatea Muzeului Cinegetic …