Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Liber la schi pe partiile din Busteni si Azuga

Liber la schi pe partiile din Busteni si Azuga

4 min read
0
0
638

De sambata, s-a deschis sezonul de schi pe Valea Prahovei. In statiunile Busteni si Azuga, partiile sunt deja pline de turistii care si-au pus schiurile in picioare.

Una dintre cele mai cunoscute partii din Romania, partia Kalinderu, cu o lungime de 1,5 kilometri, se lauda cu un strat de zapada de 20 de centimetri.

Zapada nu este singurul lucru de care se mandreste pista. Din acest sezon de schi, partia Kalinderu a fost inzestrata cu instalatie de iluminat.
De asemenea, turistii pot folosi si partia de sanie amenajata aici, in timp ce pe Kalinderu 2, se va putea schia cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare.
In Busteni, gradul de ocupare a celor aproximativ 7.000 de locuri de cazare trece de 70%, pentru Craciun. In schimb, pentru Revelion, gradul de ocupare este de 100%.
De asemenea, in Azuga, pe partia Cazacu, au fost puse in functiune instalatiile de teleschi si de babyschi. De asemenea, pe partia Sorica, se poate schia numai pe partea cu banda rulanta, pe o lungime de 200 metri. Stratul de zapada de pe cele doua partii este de 30 de centimetri.
In Azuga, gradul de ocupare a celor aproximativ o mie de locuri de cazare depaseste 90%.
Din pacate, la Sinaia, potrivit Agerpes, partiile nu sunt deocamdata functionale, dar amenajarea partiilor de la Cota 2.000 a inceput, in prezent lucrandu-se la amenajarea partiei deservite de telegondola. Partia va fi acoperita cu zapada artificiala.
Instalatia de transport pe cablu a fost repusa in functiune, dupa ce a fost oprita peste sapte luni. De asemenea, in Sinaia, vor fi deschise doua piste de tubbing, la Cota 1.000 si la Cota 2.000.
In probabil cea mai ravnita statiune de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru Craciun este de 95%, in timp ce pentru Revelion acesta este de 100%.

Partiile din Prahova sunt acoperite cu zapada artificiala

Românii împatimiti ai sporturilor de iarna vor avea posibilitatea sa mearga la schi, în zilele libere de Craciun, chiar daca, în mare parte, pârtiile sunt acoperite, în prezent, cu zapada artificiala.

Daca la Sinaia, deocamdata, stratul de zapada nu este destul de mare pentru a se putea schia, la Azuga se poate schia în conditii bune pe pârtiile Cazacu si Sorica, însa doar în zona destinata începatorilor, unde zece tunuri de zapada functioneaza continuu, pentru a da posibilitatea schiorilor sa se bucure de zilele libere de Sarbatori.

Cele doua pârtii din Busteni, Kalinderu I si II, sunt în curs de pregatire pentru primirea schiorilor, pentru ca tunurile de zapada artificiala vor lucra la foc continuu.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…