Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Aglomerație și distracție pe pârtiile de pe Valea Prahovei (Video)

Aglomerație și distracție pe pârtiile de pe Valea Prahovei (Video)

5 min read
0
0
459

Mii de turişti au optat să-și petreacă Sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei. Împătimiţii schiatului au la dispoziție doar trei pârtii, deschise la Azuga, Sinaia și Bușteni, unde stratul de zăpadă măsoară între 20 și 50 de centimetri.

În Ajunul Crăciunului a fost aprinsă, în premieră, şi instalaţia pe Kalinderu 1 din Buşteni.

Domeniul schiabil din staţiune a fost extins, fiind amenajată o nouă pârtie, Kalinderu II.  Aceasta are o lungime de 1100 metri, o lăţime de 50 metri şi o înclinare de 27%, fiind dotată cu instalaţie de nocturnă, dar şi cu tunuri pentru zăpadă artificial. Inaugurarea va avea loc la sfârșitul săptămânii.

Centrele de închirieri de pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga practică aceleaşi tarife ca în anul precedent. Astfel, pentru închirierea unui echipament complet format din schiuri, clăpari şi beţe, preţul ajunge la 50 de lei pe zi, iar echipamentul de snowboard se închiriază cu 40 de lei pe zi.

Cine vrea mai multă adrenalină se poate distra în Bușteni, la singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pârtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5 lei/tură.

În prezent, în stațiunile prahovene sunt deschise doar trei pârtii:

Sinaia: pârtia Valea Dorului – stratul de zăpadă are aproximativ 20 cm. Pârtia are telescaun, iar o cartelă pentru o zi costă 143 de lei, una de o jumătate de zi 105 lei, iar pentru două zile 262 de lei.

Azuga – pârtia Cazacu stratul de zăpadă este de aproape 50 cm, datorită tunurilor de zăpadă artificială, care au funcționat în continuu în aceste zile. O cartel la teleschi costă 110 lei şi este valabilă pentru 90 de urcări.

Pârtia are și o bază pentru copii, fiind dotată și cu babyschi.

Bușteni – pârtia Kalinderu I are un strat de zăpadă de aproape 30cm. O cartelă valabilă la telescaun pentru 6 urcări costă 75 lei, una cu 13 urcări este 150 lei, iar preţul tichetului valabil pentru o zi ajunge la 250 de lei. Pârtia are, începând din acest sezon și nocturnă.

=======

Mici, sarmale, cârnățăraie, piftie, toate astea ți-au dat bătaie de cap? S-au depus mai mult decât ți-ai fi dorit? Vezi cum au ales o parte din turistii de la Busteni să scape de kilogramele în plus, “furate” în aceste zile de Crăciun.

SURSA: http://www.stiriploiesti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…