Home Breaking News Stiri Exclusive Alerta de securitate: “Ransomware”, virusul ce poate cripta fisierele dumneavoastra

Alerta de securitate: “Ransomware”, virusul ce poate cripta fisierele dumneavoastra

4 min read
0
0
622
Un nou tip de virus afecteaza datele stocate pe pc-urile si serverele companiilor din Romania, acesta este de tip Ransomware/Trojan (mai multe detalii aici) si poate duce la imposibilitatea de a accesa fisiere sau de a folosi diverse programe critice pentru activitatea dumneavoastra.
unnamed
Acesta ataca sistemul de operare dupa care cripteaza fisierele de tip .txt, .doc, .jpeg, .xls, .rep, .db, etc adaugand in continuarea extensiei un id unic + helpme@freespeechmail.org
Ulterior sunt afisate indicatiile de mai jos, fie prin inlocuirea fundalului de pe spatiul de lucru cu cel de mai jos, fie intr-un fisier de tip text prin care sunteti anuntat ca pentru a decripta fisierele trebuie sa trimiteti un email la adresa helpme@freespeechmail.org. Atacatorii anunta ca vor pretinde sume de bani pentru serviciile de decriptare.

unnamed

Infectarea se poate face prin deschiderea unui fisier de tip .exe infectat. Propagarea in reteaua interna se face prin foldere partajate cu drepturi de scriere si medii de memorie (ex: stick usb) transferate intre calculatoare.

Pentru a evita infectarea cu acest tip de virus si posibile pierderi de date va recomandam urmatoarele masuri de prevenire:

  • Asigurati-va sistemele cu software de tip anti-virus cu update-uri la zi
  • Asigurati-va sistemele cu  software de tip anti-mallware cu update-uri la zi
  • Evitati folosirea de sisteme cu Windows XP, acesta ne mai fiind suportat de Microsoft din 8 Aprilie 2014 
  • Nu deschideti/executati atasamente de e-mail cu extensia .exe (in special corespondenta de genul “Detalii despre coletul dumneavoastra DHL”, fara sa asteptati un colet)
  • Efectuati backup-uri zilnice/periodice ale fisierelor importante pentru activitatea dumneavoastra

Link-uri utile:

unnamed
Va mulțumim, 
Echipa Tehnica Bit Soft 

***************************

Page Suggestion – Ransomware Protection Information

Hi,

I noticed you shared the https://en.wikipedia.org/wiki/Ransomware page on Ransomware so the reason for my short email is just to tell you about this – https://www.comparitech.com/antivirus/guides/how-to-prevent-and-remove-ransomware/

We are seeking to help raise awareness of this growing issue and provide information on how consumers can protect themselves.

If you think it might be a useful resource for your visitors then perhaps you could include a mention on this page – https://www.totpal.ro/alerta-de-securitate-ransomware-virusul-ce-poate-cripta-fisierele-dumneavoastra/ .

… -Thomas (thomas.kennedy@ctechemail.com)

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

10 Motive Pentru Care ai Putea Avea Nevoie de o Agenţie de Marketing Digital şi de Strategii Adecvate

Dacă nu poţi convinge clienţii să cumpere, viitorul afacerii tale este în pericol. Fără st…