Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Graţie şi eleganţă în paşi de dans la Buşteni

Graţie şi eleganţă în paşi de dans la Buşteni

6 min read
0
0
284

În zilele de sâmbătă 28 şi29 noiembrie 2015, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a fost gazda unui concurs naţional de dans intitulat „D’Aor Grand Prix” organizat de Asociaţia Multiculturală Dans Art Open din România.

DSCN2071

Deşi concursul s-a adresat amatorilor indiferent de vârstă, condiţia participării fiind aceea de a nu fi legitimat la vreun club sau asociaţie profesionistă de dans, sau de a nu activa în calitate de profesionist, evenimentul a fost unul de înaltă ţinută, apreciat ca atare atât de public cât şi de juriul competent format din Constantin Spurcaciu directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, în calitate de preşedinte de onoare, Monica Chereches Director Artistic- Teatrul de Opera Oleg Danovschi din Constanţa Presedintele Juriului Simona Badicu – dansator si coregraf in cadrul Scolii de Dans Simo Dans Studio – Ploiesti Mihaela Balaceanu – presedintele Asociatiei Multiculturale Dans Art Open / dansator si coregraf /lector de specialitate in cadrul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti /  membru in Consiliul International al Dansului C.I.D – UNESCO. Graţia şi eleganţa s-au împletit în paşi de dans. S-au acordat multe diplome, medalii şi premii.

La concurs au participat peste 200 de copii şi tineri de la şcoli şi cluburi de dans din ţară, dar o surpriză plăcută au făcut-o dansatorii din Câmpina Nedelea şi Buşteni, din judeţul Prahova.

Concursul a fos organizat pe mai multe secţiuni, în funcţie de stilurile de dans: balet, dans contemporan, dans oriental, dans de cabaret, dans de caracter, dans inspirat din coregrafiile MTV toate în varianta solo şi în formaţie.

Luni, 30 noiembrie 2015, la ora 10.30, Fundaţia Culturală “Pro Piano România” a organizat la Buşteni un recital de pian susţinut de membrii fundaţiei care au fost laureaţi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale de pian. Recitalul face parte din cadrul unei mai vechi colaborări a Centrului Cultural „Aurel Stroe” cu Fundaţia „Pro Piano” şi a fost dedicat Zilei Naţionale a României.

CENTRUL CULTURAL „AUREL STROE” – BUŞTENI
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…