Home Breaking News Stiri Externe Alertă NASA, Terra în pericol!

Alertă NASA, Terra în pericol!

5 min read
2
0
544

O explozie solară va atinge Pământul astăzi sau mâine. Cercetătorii NASA sunt în alertă după ce, cu ajutorul observatorului astronomic, au surprins o explozie solară, care ar putea avea efecte grave asupra Pământului. Explozia va afecta câmpul magnetic al Terrei luni sau marţi. Astronomii publicat imaginile surprinse, în care se poate vedea masa încinsă care, spun ei, s-ar îndrepta către planeta noastră.

Raport înfricoşător Furtuna solară ar putea avea consecinţe negative grave pentru omenire, în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri excepţionale. Experţii NASA cred că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile. Un raport NASA, emis încă din luna ianuarie a acestui an de Academia Naţională de Ştiinţe (NAS) din SUA avertizează că Soarele ar putea compromite, în numai câteva secunde, mare parte din progresul nostru tehnologic.

Scenariul dezastrului Conform raportului citat, în momentul în care furtuna solară va atinge Terra, cerul va fi acoperit de o cortină scânteietoare de lumini colorate. În numai câteva secunde, becurile aprinse de pe străzi şi din clădiri vor începe să pâlpâie, devenind neobişnuit de strălucitoare pentru un moment, după care toate oraşele se vor cufunda în întuneric. În numai 90 de secunde, întreaga lume va rămâne fără electricitate. După numai un an de zile de la acest fenomen, lumea va fi în haos.

Furtunile solare Suprafaţa Soarelui este o masă circulară de plasmă – încărcată cu particule de mare energie; o parte a acestora evadează din strânsoarea atmosferei astrului şi se deplasează prin spaţiu sub forma vânturilor solare. Dacă o astfel de emisie de plasmă ar lovi câmpul magnetic al Pământului, vor fi induşi curenţi foarte puternici în cablurile de tensiune ale centralelor electrice.

Toate transformatoarele, topite Practic, centralele de mare putere vor canaliza curenţi de intensităţi enorme în transformatoarele electrice. Circuitele interne ale transformatoarelor, întrebuinţate pentru transmiterea curentului la utilizatorul final, vor fi topite. În acest fel, centralele sistemelor care întreţin viaţa: filtrarea apei de consum şi a celei menajere, infrastructurile de transport al mărfurilor, pieţele financiare şi multe altele vor deveni inutilizabile.  Site-ul oficial NASA, dar şi alte portaluri online au anunţat despre existenţa unui misterios corp ceresc în imediata vecinătate a Pământului. Toate detaliile vor fi anunţate în cadrul conferinţei de presă din data de 15 noiembrie. NASA va ţine o conferinţă de presă luni şi va anunţa că există un corp ceresc misterios în imediata vecinătate a Pământului.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

2 Comments

  1. gabi

    1 aprilie 2011 at 7:27 AM

    eu cred ca terra nu va pati nimic deoarece toata populatia romana va ramane fara curent electric ce se mai poate intampla?

  2. edu

    29 septembrie 2011 at 2:13 PM

    :)) suntem in anul 2023 si nu am murit de apocalipsele din 2012:))0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…