Home Breaking News Stiri Exclusive Alex Vâlcu: “Adieri Astrale” un volum cu poezii de o sensibilitate aparte ce cuprind ferestre ale sufletului

Alex Vâlcu: “Adieri Astrale” un volum cu poezii de o sensibilitate aparte ce cuprind ferestre ale sufletului

4 min read
1
0
386

Maria DOBRIN

Coperta volumului de poezii „ADIERI ASTRALE” nu este doar o simplă poză. Eu nu văd doar un om şi o stâncă. Eu percep înţelesul imaginii altfel, doi titani privind fiecare, gânditor spre un orizont luminos invizibil pentru ceilalţi, dar dorit de ei.

SFINXUL- paznicul mut al tuturor timpurilor trecute, prezente şi viitoare, şi OMUL stând nemişcat urmărind scurgerea ireversibilă a  timpului.

Ca Sfinxul nemuritor, dar erodat de intemperiile naturii, şi Omul, trecător prin ani, rămâne nemuritor prin opera sa.

Citindu-i poezia i-am descoperit gândurile dincolo de cuvinte, i-am simţit trăirile sufleteşti, diversele momente trăite: iubire, bucurie, tristeţe, dezamăgire. Versurile conţin cuvinte încărcate de amărăciune, că nu poate face mai mult pentru semenii lui cu ajutorul condeiului cât s-ar strădui.

Punctez. Emoţiile trăite prin transpunerea pe hârtie a versurilor scot în evidenţă dragostea faţă de oameni, de natură, cu care doreşte să se identifice, tristeţea şi suferinţa faţă de semenii lui ajunşi în pragul sărăciei. Critica subtilă adusă celor care ne distrug nu numai material dar şi spiritual încercând să ne îngroape adevăratele noastre valori naţionale. Şi de ce să nu recunoaştem ŞARMUL domnului ALEX VÂLCU atât în poezie dar şi în relaţiile cu colegii, prietenii şi cu cei din jurul său. Nevoia umană de a se dărui în întregime condeiului aşa cum fac adevăraţii scriitori care şi-au pus nu numai condeiul, dar şi viaţa în slujba focului sacru al creaţiei, dăruind lumină spirituală oamenilor care au nevoie însetată de această torţă, să-i lumineze, să-i călăuzească. În zilele noastre  este o luptă foarte dură, dar în momentul când un cititor zâmbeşte cu sufletul deschis atunci când citeşte o carte, după mine acel zâmbet este cel mai de preţ dar pentru autorul cărţii. Zâmbetul conţine toate cuvintele de apreciere  nerostite.

Am asistat la o lansare de carte într-o atmosferă plină de sinceritate, şi de căldură spirituală deosebită.

Felicitări Domnule ALEX VÂLCU!

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

 1. DOBRIN MARIA

  19 noiembrie 2011 at 11:29 AM

  Daca nu-mi publicati articolul nu stiam ca existati.
  Multumesc pentru apreciere.
  As dori sa tinem legatura pe viitor.

  scriitoarea MARIA DOBRIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…