×

Alimentaţia de primăvară

Alimentaţia de primăvară

1530-434x320 Alimentaţia de primăvarăDupă o iarnă lungă, în care corpul a asimilat proteine şi grăsimi, medicii recomandă odată cu venirea primăverii, detoxifierea organismului prin consumul de fructe şi legume proaspete. Ridichiile, salata verde, ceapa şi usturoiul sunt doar câteva din legumele care întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc metabolismul. Teoria sună bine, însă în realitate, puţini români îşi mai permit să respecte recomandările nutriţioniştilor, în condiţiile în care portofelele sunt tot mai sărace. Chiar şi postul a devenit un lux pe care nu oricine şi-l poate permite. O spun chiar comercianţii, care rămân de multe ori cu marfa nevândută. Care sunt preţurile practicate în pieţe la început de primăvară? Salata verde costă 2,5 lei bucata, un kilogram de mere – 4 lei, ridichiile 2,5 lei kilogramul, perele argentine – 8 lei kilogramul, ceapa verde 2 lei legătura, iar usturoiul 3 lei legătura, iar kilogramul de cartofi tot 3 lei. Comercianţii din pieţe mai spun că produsele autohtone pierd teren în faţa celor de import. Acum, sunt preferate fructele sau legumele ieftine care arată bine, a căror calitate lasă mult de dorit pentru că sunt mai puţin gustoase decât cele autohtone.

httpv://www.youtube.com/watch?v=T8irppHSg-o

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed