Alimentaţia de primăvară
După o iarnă lungă, în care corpul a asimilat proteine şi grăsimi, medicii recomandă odată cu venirea primăverii, detoxifierea organismului prin consumul de fructe şi legume proaspete. Ridichiile, salata verde, ceapa şi usturoiul sunt doar câteva din legumele care întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc metabolismul. Teoria sună bine, însă în realitate, puţini români îşi mai permit să respecte recomandările nutriţioniştilor, în condiţiile în care portofelele sunt tot mai sărace. Chiar şi postul a devenit un lux pe care nu oricine şi-l poate permite. O spun chiar comercianţii, care rămân de multe ori cu marfa nevândută. Care sunt preţurile practicate în pieţe la început de primăvară? Salata verde costă 2,5 lei bucata, un kilogram de mere – 4 lei, ridichiile 2,5 lei kilogramul, perele argentine – 8 lei kilogramul, ceapa verde 2 lei legătura, iar usturoiul 3 lei legătura, iar kilogramul de cartofi tot 3 lei. Comercianţii din pieţe mai spun că produsele autohtone pierd teren în faţa celor de import. Acum, sunt preferate fructele sau legumele ieftine care arată bine, a căror calitate lasă mult de dorit pentru că sunt mai puţin gustoase decât cele autohtone.
httpv://www.youtube.com/watch?v=T8irppHSg-o
Partajează acest conținut:
Publică comentariul