Home Breaking News Stiri interne Alin Moldoveanu si Alina Dumitru: “Aur si argint pentru Romania la Jocurile Olimpice – Londra 2012”

Alin Moldoveanu si Alina Dumitru: “Aur si argint pentru Romania la Jocurile Olimpice – Londra 2012”

5 min read
1
0
498

O veste BUNA … “AUR Olimpic pentru ROMÂNIA” !!! Sportivul român Alin George Moldoveanu a câştigat medalia de aur în proba de tir – puşcă aer comprimat 10 metri, de la Jocurile Olimpice de la Londra… Felicitări și așteptăm și alte surprize asemănătoare de la sportivii romani.

Sportivul român Alin George Moldoveanu a câştigat medalia de aur în proba de tir – puşcă aer comprimat 10 metri, de la Jocurile Olimpice de la Londra. El s-a clasat pe locul doi în calificări, cu 599 de puncte (record olimpic egalat), la egalitate cu sportivul de pe primul loc, italianul Niccolo Campriani, dar cu mai puţine “muşte”. Italianul a avut 56 de “muşte” (gloanţe trimise în centrul ţintei, reprezent

În finală, Alin Moldoveanu a punctat cu cele zece focuri după cum urmează:
10,3 – 10,5 – 10,1 – 10,3 – 10,6 – 9,9 – 10,3 – 10,4 – 10,5 – 10,3

Cu un punctaj total de 702,1 puncte, Alin Moldoveanu s-a clasat pe primul loc.

Medalia de argint i-a revenit italianului Niccolo Campriani, cu un punctaj total de 701,5; iar bronzul a fost cucerit de indianul Gagan Narang, 701,1 puncte.

Alina Dumitru, argint olimpic la judo

Judoka Alina Dumitru a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, la JO de la Londra, după ce a fost învinsă în finală de brazilianca Sarah Menezes, informează Agerpres. Menezes a câştigat după un yuko reuşit când mai era mai puţin de un minut din meci. Reprezentanta noastră, campioană olimpică la Beijing, în urmă cu patru ani, a pierdut de patru ori în acest an în faţa sportivei sud-americane.

Alina Dumitru a adus sâmbătă prima medalie a României la JO 2012, după ce făcuse acelaşi lucru şi la JO din 2008. „Braţul meu a cedat de data asta, mi l-a forţat la început şi am simţit că ceva s-a întâmplat la el. Aş fi vrut mai mult, să ies din nou campioană, mai ales că este a 30-a ediţie a JO. Eu fac anul acesta 30 de ani şi aş fi vrut să-i onorez cu încă o medalie de aur“, a declarat Alina Dumitru, care are în palmares opt titluri europene şi unul olimpic, în 2008, la Beijing. Ploieşteanca nu a luat încă o decizie privind retragerea ei din judo: „Acum nu vreau decât să mă bucur de medalie şi apoi o să am timp să mă gândesc“.

În optimi, Alina Dumitru a câştigat prin descalificarea cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, în sferturi a învins-o pe mongola Munkhbat Urantsetseg, iar în semifinale a trecut de japoneza Tomoko Fukumi.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de belgianca Charline van Snick (victorie în faţa argentinienei Paulei Parreto) şi de unguroaica Eva Csernoviczki (victorie la japoneza Tomoko Fukumi).

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

One Comment

  1. Voican

    30 iulie 2012 at 3:20 PM

    BRAVO ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…